Ο πρώην Σπαρτιάτης επιτέθηκε μέσα στη Βουλή στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο. Τι προβλέπει το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα
Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή απήγγειλε ο Εισαγγελέας στον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση μέσα στην Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου.
Το σοβαρό επεισόδιο που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κ. Γραμμένου, ενεργοποίησε , με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.
Σε βάρος του βουλευτή ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου, που ορίζει ότι: “Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους ,τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος”.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε μετά την δίωξη στον Ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία. Μέχρι την απολογία του θα παραμείνει κρατούμενος.
Τo περιστατικό έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα ενόσω στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση για εξύβριση που κατέθεσε εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου. Ο κατηγορούμενος πριν επιτεθεί, είχε έντονο διάλογο με τον κ. Γραμμένο εντός της αίθουσας. Όταν βρέθηκαν και οι δύο εκτός της αίθουσας, ο κ. Φλώρος επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπερδιπλασιασμός αμοιβών στον ΟΑΣΑ: 180.000 ευρώ ο νέος CEO (από €80.000) και bonus έως 50%
- Κοτόπουλα Ολύμπου Αμβροσιάδης: Η νέα γενιά της εταιρείας μπαίνει στην παραγωγή αβγών
- Γιάννης Λίτος: Από την Procter & Gamble στη Ροδούλα και τον Κασσελάκη
- Υπουργείο Ανάπτυξης: Σε ποια εταιρεία ανέθεσε την κυβερνοπροστασία και και ποιό αντίτιμο
- Πέθανε ο ηθπποιός Χρήστος Πολίτης, 83 ετών
- Η Γερουσία προσπαθεί να «φρενάρει» τον Τραμπ στη Βενεζουέλα
- Euroleague: Επιστροφή στις νίκες για Παναθηναϊκό με Χολμς – Όλα τα αποτελέσματα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μικτά πρόσημα και κέρδη για τις μετοχές άμυνας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








