Ολοκληρώθηκε την Κυριακή του Πάσχα της Ορθοδοξίας 12 Απριλίου η ετήσια συνάντηση της Λέσχης Bilderberg για το 2026 (72η Bilderberg Meeting)
Ολοκληρώθηκε την Κυριακή του Πάσχα της Ορθοδοξίας 12 Απριλίου η ετήσια συνάντηση της Λέσχης Bilderberg για το 2026 (72η Bilderberg Meeting) η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως 12 Απριλίου 2026 στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της οργάνωσης, στη συνάντηση προσκλήθηκε μια μεγάλη ομάδα πολιτικών, στελεχών επιχειρήσεων, ακαδημαϊκών και εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης.
Ανάμεσα στα βασικά θέματα συζήτησης αναφέρθηκαν η τεχνητή νοημοσύνη, η Κίνα, η Ρωσία, η Ουκρανία, η παγκόσμια εμπορική πολιτική, η ενέργεια, η ψηφιακή χρηματοοικονομική, το μέλλον του πολέμου και οι διατλαντικές σχέσεις. Η ίδια η Bilderberg διευκρινίζει ότι οι συμμετέχοντες προσκαλούνται ατομικά, ότι η συνάντηση γίνεται υπό τον κανόνα Chatham House και ότι δεν εκδίδονται ψηφίσματα ή επίσημες αποφάσεις.
Οι επιβεβαιωμένα προσκεκλημένοι είναι όσοι περιλαμβάνονται στην επίσημη λίστα “Participants 2026” που δημοσίευσε η οργάνωση ήταν μεταξύ άλλων, ο Albert Bourla (Pfizer), ο Demis Hassabis (Google DeepMind), ο Alex Karp (Palantir), ο Brad Smith (Microsoft), ο Mark Rutte (NATO), ο Jens Stoltenberg (υπουργός Οικονομικών της Νορβηγίας), ο David Lammy, ο Fatih Birol, η Chrystia Freeland, καθώς και ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα της Ολλανδίας.
Οι Έλληνες συμμετέχοντες που εμφανίζονται στην επίσημη λίστα του 2026 είναι τρεις:
Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, πρόεδρος της TITAN SA,
Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, και
Κωνσταντίνα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου (Costantza Sbokou-Constantakopoulou), Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO.
Εδώ ανάρτηση του ρεπόρτερ Josh Fiedman που δείχνει ένα θηριώδες όχημα στο οποίο διακρίνεται ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης:
Greek Minister of Economy and Finance Kyriakos Pierrakakis arriving at Bilderberg 2026 on Thursday pic.twitter.com/rFXV8CXpdy
— Josh Friedman (@FreeManReporter) April 12, 2026
Εδώ η επίσημη λίστα των καλεσμάνων στη συνάντηση του 2026 (72η Bilderberg Meeting).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Επιστροφή σε ισχυρή κερδοφορία και σταθερά έσοδα 103 εκατ. ευρώ
- Οι αμοιβές και τα γενναία bonus για αναδιάρθρωση χρέους της πάλαι ποτέ εταιρείας πρότυπο, Pharmathen
- Προσωρινό «μπλόκο» στην εξαγορά της Warner Bros. Discovery από την Paramount
- ΕΕ: Στο τραπέζι εναλλακτικά σενάρια για να διατηρηθούν οι νέες κυρώσεις στο ρωσικό LNG
- ΗΠΑ: Ξανά πάνω από τα 4 δολάρια το γαλόνι η μέση τιμή της βενζίνης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Επιφυλακτικές κινήσεις και βουτιά 7% από την Ryanair
- «Απαγορευτικό» από τους ασφαλιστές για πτήσεις στο Ντουμπάι
- ΑΑΔΕ: Πιο εύκολη η φορολογική εγκατάσταση επενδυτών στην Ελλάδα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








