Ήδη διανύουμε τον πρώτο μήνα του 2023 με την αγορά των καινούριων αυτοκινήτων και όπως είδαμε από το κλείσιμο της χρονιάς, να διατηρείται σε σταθερά επίπεδα με μικρή ανοδική τάση.
Η περυσινή χρονιά έκλεισε με σχεδόν 105.000 ταξινομήσεις και την ποσοστιαία άνοδο να αγγίζει το 4%. Από την πλευρά του ο Δεκέμβριος πήγε ακόμα καλύτερα με την ποσοστιαία άνοδο σχεδόν να έχει αγγίξει το 16% και τις ταξινομήσεις να ξεπερνούν τις 6.500 μονάδες.
Τα νούμερα αυτά ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα όμως αυτό που σίγουρα δεν περιμέναμε ήταν η πρώτη θέση της BMW στο σύνολο των εταιρειών. Η BMW κατέγραψε τις περισσότερες πωλήσεις τον Δεκέμβριο.
Η γερμανική φίρμα άφησε πίσω της όλους τους μεγάλους παίκτες, Toyota, Peugeot, Hyundai κ.ά. Συνολικά η BMW διέθεσε στην ελληνική αγορά 571 αυτοκίνητα, όταν η δεύτερη (για τον μήνα Δεκέμβριο) Opel ταξινόμησε 527 μονάδες.
Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Suzuki με 522 πωλήσεις, όσες και η Toyota, η οποία ολοκλήρωσε την χρονιά στην κορυφή.
Εντυπωσιακή πορεία χάραξε και η MINI που βρέθηκε στην πέμπτη θέση και 459 ταξινομήσεις.
Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι VW, Citroen, Hyundai, Dacia και Peugeot.
H Toyota ήταν η μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις στο σύνολο του 2022.
TOP 10 πωλήσεων Δεκεμβρίου 2022Q
1. BMW 571
2. Opel 527
3. Suzuki 522
4. Toyota 522
5. Μini 459
6. Volkswagen 415
7. Citroen 366
8. Hyundai 347
9. Dacia 304
10. Peugeot 296
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιστολή σε Βαρβέρη του ΕΦΚΑ γιατί χάνονται τα ένσημα των εργαζομένων
- Μετά τον Αργυρό και ο Θάνος Καλλίρης ιδρύει εταιρεία ακινήτων
- Data Center Olive στα Σπάτα: Ναι από το ΥΠΕΝ, μετά το όχι από τον Δήμο για το project των 300 εκατ. ευρώ
- Οι Συμβάσεις των Τεμπών και τα συστήματα ασφαλείας
- Ιδρύθηκε το «Ελληνικό Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης Α.Ε.»
- Αττική Οδός: Κανονικά η κυκλοφορία στη σήραγγα Λιοσίων την Παρασκευή από τις 6 π.μ.
- Metron Analysis: Στο 21,4% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Στο 70% η αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση
- «Βιολάντα»: Ο Τζιωρτζιώτης ρίχνει ευθύνες στον Παπαστεργίου – Τι απαντούν συνεργάτες του υπουργού
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








