“Σε νομοθετικό κενό βρίσκονται οι βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις μέσω AirBNB κ.α διαδικτυακών πλατφορμών, στις παραμονές της έναρξης της τουριστικής περιόδου, καθώς με διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα αναστέλλεται η ισχύς των ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν πέρυσι για την οικονομία διαμοιρασμού, οδηγώντας σε ουσιαστική κατάργηση του θεσμού τουλάχιστον για τη φετινή περίοδο”, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ.
Σχετική επιστολή διαμαρτυρίας απηύθυνε σήμερα η ΠΟΜΙΔΑ προς την υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, αναφέροντας “ότι η κυβέρνηση, αντί να διορθώσει τις απαράδεκτες, περιοριστικές προϋποθέσεις που θεσπίστηκαν πέρυσι με το νόμο 4446/2016 (μέχρι δύο μισθώσεις ανά ΑΦΜ, πλαφόν στο εισόδημα έως 12.000 ευρώ ετησίως κλπ.), προχωρά σε αναστολή του θεσμικού πλαισίου «δημιουργώντας πλήρη αβεβαιότητα για τους ιδιοκτήτες κατοικιών, οι οποίοι ενδιαφέρονται να τις εκμισθώσουν κατά την εφετεινή τουριστική περίοδο, ελπίζοντας όχι να πλουτίσουν, αλλά να ανταποκριθούν τουλάχιστον στις πολλαπλές φορολογικές και δανειακές τους υποχρεώσεις»”.
“Η αναστολή σύμφωνα με το άρθρο 36 του νόμου 4465/2017 ισχύει για διάστημα ενός μήνα μετά την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης που θα ρυθμίζει τους όρους συνεργασίας του Δημοσίου με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, η οποία αναμένεται από πέρυσι. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται επίσης η δημιουργία μητρώου για την εγγραφή των ιδιοκτητών.”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΜΙΔΑ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θάνατος Μαζωνάκη: Η «κλινική» διαφήμιζε θεραπείες στο διαδίκτυο, αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν τις έβλεπαν
- Η πορτογαλική D3 μηνύει Meta, TikTok και YouTube για «εθιστικό σχεδιασμό»
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Η ΕΚΤ και το πετρέλαιο κράτησαν χαμηλά το ρίσκο
- ΔΝΤ: Στο 3% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2026 – Παραμένουν υψηλοί οι κίνδυνοι από ενέργεια και χρέος
- Θάνατος Μαζωνάκη: Σύλληψη των δύο γιατρών για θανατηφόρα έκθεση
- Ιρανική επίθεση προκάλεσε ζημιές σε αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη στην Ιορδανία
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








