Το ΤΑΙΠΕΔ δεν ενέδωσε στο αίτημα παράτασης του διαγωνισμού της Εγνατίας Οδού που υπέβαλλε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η οποία βέβαια με δική της ευθύνη απέτυχε να συμμετάσχει.
_x000D_
Ετσι ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού θα διεξαχθεί κανονικά την 1 Απριλίου, αν δεν προχωρήσει σε δικαστική προσφυγή η εταιρεία με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για να μπλοκάρει την διαδικασία.
_x000D_
Η Άκτωρ Παραχωρήσεις επικαλέστηκε τον αιφνιδιασμό της από την Ισπανική ROADIS, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε γραπτώς την εταιρεία για την απόσυρση του ενδιαφέροντος μόλις την περασμένη εβδομάδα.
_x000D_
O διαγωνισμός για την Εγνατία, παρατάθηκε με απόφαση ΤΑΙΠΕΔ στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, μετά την προσφυγή στο ΣτΕ των δύο υποψηφίων. Το ανώτατο δικαστήριο είχε κάνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι κοινοπραξίες ΑΚΤΩΡ –Roadis και Mυτιληναίος – Vinci, μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής. To ΤΑΙΠΕΔ για να μην παγώσει ο διαγωνισμός αποφάσισε τότε με την θέλησή του, να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Δ’ Τμήματος αναστολών και να δώσει τη δυνατότητα και στις δύο κοινοπραξίες που είχαν μείνει εκτός του διαγωνισμού, να καταθέσουν προσφορά την 1 Απριλίου.
_x000D_
Ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες συμβάσεις οδικών έργων, η οποία παραχωρείται για περίοδο 35 ετών. Η σύμβαση περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου μήκους 670 χιλιομέτρων και τους τρεις κάθετους οδικούς άξονες (Σιάτιστα – Ιεροπηγή Κρυσταλλοπηγή, Χαλάστρα – Εύζωνοι και Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας)για 35 χρόνια.
_x000D_
Εκτός από την είσπραξη των διοδίων, ο ανάδοχος θα έχει έσοδα από την εκμετάλλευση Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) αλλά και των παρόδιων εκτάσεων του αυτοκινητόδρομου από κοινού με όλα τα περιουσιακά δικαιώματα, υλικά και άυλα, που σχετίζονται με τον οδικό άξονα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τι σηματοδοτεί η είσοδος της Alter Ego Media στα ζωντανά θεάματα μέσω της εταιρείας του Διονύση Παναγιωτάκη
- Πιερρακάκης στα 20χρονα του Bruegel: «Χρειαζόμαστε μια ενιαία αγορά όχι 27 εκδοχές της»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα μετά τα αμετάβλητα επιτόκια της ΕΚΤ
- Εργαζόμενοι ΕΛΤΑ για κλείσιμο καταστημάτων: Εφαρμόζεται «σχέδιο Αρμαγεδδώνας»
- Placement για το 3,7% των μετοχών της HelleniQ Energy
- CrediaBank: Παραιτήθηκε από το ΔΣ η Δέσποινα Δοξάκη
- Τέμπη: Ξανά διακοπή στη δίκη με τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας
- CPI: Υποχώρηση εσόδων και ζημιογόνο αποτέλεσμα – Σε εξέλιξη εταιρικός μετασχηματισμός
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 
 







