Επιχειρήσεις

Premia Properties: Με το βλέμμα στον τουρισμό και τις φοιτητικές κατοικίες

O CEO της Premia, Κώστας Μαρκάζος

Η ανακατασκευή για το πρώην εμπορικό κέντρο Athens Heart θα στοιχίσει 40 εκατ. ευρώ

Τα 100 εκατ. ευρώ θα αγγίξουν οι επενδύσεις της Premia Properties τη διετία 2024-2025, την ώρα που η εταιρεία βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της μετατροπής του πρώην εμπορικού κέντρου Athens Heart σε κτίριο γραφείων.

Σύμφωνα με όσα είχε γράψει πριν μέρες το financialreport.gr, το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο έχει μισθώσει η ΑΑΔΕ, θα είναι έτοιμο αρχές του καλοκαιριού, με ένα τμήμα του να παραδίδεται στα τέλη Μαϊου και το άλλο στα τέλη Ιουνίου.

Όπως αναφέρθηκε πριν από λίγες ώρες στην ενημέρωση των αναλυτών, η εν λόγω επένδυση για την ανακατασκευή αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από δανειακά κεφάλαια και χαμηλότοκο δάνειο από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Παράλληλα, σε μερικές εβδομάδες βαίνει προς ολοκλήρωση και η ανακαίνιση του κτιρίου φοιτητικών κατοικιών στην Ξάνθη, 112 διαμερίσματα στο σύνολο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία μελετά τις όποιες νέες πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των φοιτητικών κατοικιών στην περιφέρεια, αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα, την αξιοποίηση ακινήτου στην Παιανία, σε συνεργασία με την Dimand.

Επίσης, διερευνά και την πιθανότητα αξιοποίησης ακινήτων που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της (από την πρώην Pasal), τα οποία παραμένουν ανενεργά και χαμηλά αποτιμημένα στον ισολογισμό της.
Μέσα στο καλοκαίρι, επίσης, παραδίδεται το νέο κέντρο Logistics της ΑΕΕΑΠ στον Ασπρόπυργο, εμβαδού 11.300 τ.μ. το οποίο είναι ήδη μισθωμένο στην εταιρεία 3PL Iron Mountain.

Αμπελώνες σε σύμπραξη με την ΤΕΜΕΣ

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία συνεπένδυσης με την ΤΕΜΕΣ για την ανάπτυξη των αμπελώνων της θυγατρικής της ΤΕΜΕΣ Navarino Vineyards και τη δημιουργία οινοποιείου.

Εξάλλου, δεν είναι κάτι άγνωστο αυτό για την Premia, καθώς μέσω της εξαγοράς της Μπουτάρης, έχει κάνει τέτοιου είδους επενδυτικές ενέργειες.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu