Προχωράει η διαδικασία διευθέτησης για 82 υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που συμπλήρωσαν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών προς τράπεζες δημόσιο ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές. Επίσης, από σήμερα εφορίες και τράπεζες αναρτούν στις ειδικές φόρμες του συστήματος, τα δικά τους στοιχεία για τα χρέη των επιχειρήσεων.
_x000D_
Την ηλεκτρονική πλατφόρμα επισκέφθηκαν, μέσα στον πρώτο μήνα λειτουργία της, από τις 3 Αυγούστου μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου 2017, 6100 επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις αυτές ξεκίνησαν την συμπλήρωση της σχετικής αίτησης για την ένταξή τους στον μηχανισμό και 520 από αυτές έχουν φτάσει σε ώριμο στάδιο την αίτησή τους, ενώ για 82 οφειλέτες έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία και προχωρούν οι διαδικασίες.
_x000D_
Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα οι επιλέξιμοι επιχειρηματίες-οφειλέτες συμπλήρωναν από μόνοι τους τις ειδικές φόρμες με τα περιουσιακά τους στοιχεία και άλλα δεδομένα που αφορούν στο χρέος και στους πιστωτές τους. Πλην εκείνων που αφορούν στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) έχει συνδεθεί με την πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΓΔΙΧ).
_x000D_
Μέσα στον Σεπτέμβριο εφορίες και τράπεζες θα διαθέσουν στην ΕΓΔΙΧ τα δικά τους στοιχεία που αφορούν τους οφειλέτες και τον Οκτώβριο, πλέον, όλα τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών θα είναι αναλυτικά μέσα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στην πλατφόρμα μέσω του link που υπάρχει στον διαδικτυακό χώρο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στον μηχανισμό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ρεκόρ με έσοδα 15,9 δισ. δολάρια για την LG Electronics το β’ τρίμηνο του 2026
- Υποκλοπές: Και τώρα αγωγές αποζημίωσης από οκτώ θύματα του Predator – Ονόματα και ποσά
- Prorata: Η ακρίβεια εξακολουθεί να καθορίζει την πολιτική ατζέντα, παρά το προβάδισμα της ΝΔ
- Πτώση για το ευρώ έναντι του δολαρίου στις διεθνείς αγορές
- Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τις συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2026
- Νέο πρόγραμμα Business Banking για τον κατασκευαστικό κλάδο από τη Eurobank
- Ισχυρές εκρήξεις στη Δαμασκό κατά την ιστορική επίσκεψη Μακρόν
- Οκτώ νέες αγωγές για το Predator: «Η υπόθεση δεν μπορεί να θαφτεί», δηλώνει ο Ζαχαρίας Κεσσές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








