Τη δημιουργία δημόσιου φορέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, θα προωθήσει άμεσα ο νέος Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος θα διαχειριστεί κάθε είδους ληξιπρόθεσμης οφειλής προς τις τράπεζες, ενώ θα αποτελεί και τον ελεγκτή των τραπεζών ως προς την εφαρμογή των συμφωνημένων ρυθμίσεων με τους δανειολήπτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται σε δημοσίευμα τους Τα Νέα, ο φορέας αυτός θα διαχειρίζεται το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δανειολήπτη σε τράπεζες και θα βρίσκεται σε επικοινωνία και με το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία για χρέη προς ασφαλιστικούς οργανισμούς ώστε να υπάρχει συνολική εικόνα των βαρών των δανειοληπτών.
Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο ρύθμισης που θα απαγορεύει την πώληση ή την εκχώρηση σε μη αναγνωρισμένους τραπεζικούς οργανισμούς ή σε επιχειρήσεις των δανείων από τις τράπεζες.
Οι αλλαγές αυτές θα περιλαμβάνονται στη νέα νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η οποία θα αποτελέσει το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομίας.
Σύμφωνα με Τα Νέα, ο σχεδιασμός της νέας ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας θα περιλαμβάνει βελτιώσεις στον νόμο για τις ρυθμίσεις χρεών των επιχειρηματικών δανείων, ενώ οι ρυθμίσεις για τα χρέη των νοικοκυριών θα προβλέπουν ακόμα και κούρεμα στις περιπτώσεις δανειοληπτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σαουδική Αραβία: Στόχος πυραύλων το οικονομικό κέντρο του Ριάντ
- Επίδομα 400 ευρώ: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
- Μαθήματα ενέργειας από Αντώνη Σαμαρά σε Μητσοτάκη: Έξι προτάσεις για φθηνότερο ρεύμα και στήριξη της ελληνικής περιφέρειας
- Νέα πολιτική σελίδα στο Ισραήλ με Άιζενκοτ;
- Γάζα: Η κακοκαιρία σαρώνει καταυλισμούς – Χωρίς στέγη χιλιάδες οικογένειες μετά τις πλημμύρες
- Τραπεζικό χάος στην Παραγουάη: 1,2 εκατ. καταθέτες πήραν πίσω τα χρήματά τους
- Κλειστοί δρόμοι για τον Μαραθώνιο 2026: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
- Ρούμπιο: Σκληρή γραμμή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις συγκρούσεις συμφερόντων ενόψει διεργασιών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







