Οικονομία

Προς αναστολή το τέλος 10% στις υπηρεσίες συνδρομητικής TV

Οι εταιρείες από την πρώτη μέρα επαναφορά του τον Ιούλιο του 2023 χαρακτηρίζουν το μέτρο άδικο

Την αναστολή της επιβολής τέλους 10% στις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης φαίνεται να συζητά εκ νέου το οικονομικό επιτελείο.

Οι εταιρείες από την πρώτη μέρα επαναφορά του τον Ιούλιο του 2023 χαρακτηρίζουν το μέτρο άδικο για τους συνδρομητές, αλλά και για τις ελληνικές εταιρείες καθώς οι ξένες πλατφόρμες δεν υποχρεούται σε ανάλογο τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ετήσιο δημοσιονομικό όφελος από το συγκεκριμένο τέλος δεν ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ, ποσό μικρό αν λάβει κανείς υπόψη του ότι το σύνολο των συνδρομητών ανέρχεται σε 1,1 εκατ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) με επιστολή της το καλοκαίρι του 2023 είχε ζητήσει την παράταση της αναστολής τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2023. Μάλιστα στην επιστολή αναφερόταν ότι εκτός από το γεγονός ότι τα νοικοκυριά είναι σημαντικά επιβαρυμένα από τις πληθωριστικές πιέσεις που έχουν οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις σε πολλά αγαθά και η επιβολή του τέλους θα τα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο, αποτελεί και άδικη αντιμετώπιση των ελληνικών εταιρειών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Και αυτό γιατί η επιβολή του τέλους του 10% στην Ελλάδα δεν επιβάλλεται στις εταιρείες που έχουν έδρα εκτός της χώρας με αποτέλεσμα τη διακριτική μεταχείριση που υφίστανται οι εγχώριες επιχειρήσεις συνδρομητικής τηλεόρασης. «Κατά αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα άνισο περιβάλλον, όπου παραβιάζονται οι βασικές αρχές ανταγωνισμού με το βάρος του τέλους να επιβάλλεται μόνο στις ελληνικές επιχειρήσεις», ανέφερε επιστολή της ΕΕΚΤ προς τον τότε υπουργό Οικονομικών.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu