Προβληματισμός επικρατεί στην Κυβέρνηση αναφορικά με την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, με κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομίας να δηλώνει πως η χώρα μας θα σημειώσει αδυναμία να τα καταφέρει χωρίς χρηματοδότηση, μέσα στο τετράμηνο.
Η πηγή αυτή που επικαλείται το ΑΜΠΕ, υπογραμμίζει ότι το δημοσιονομικό κενό έχει εκτοξευτεί στα 5-7 δισ. ευρώ αντί των 2,5 δισ. ευρώ που προβλεπόταν πριν τις εκλογές.
Το χρηματοδοτικό κενό απασχολεί την κυβέρνηση δήλωσε και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης εξερχόμενος της συντονιστικής σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, και τόνισε ότι διαπραγματευόμαστε με τους εταίρους και το επόμενο διάστημα θα γίνει συζήτηση για να καλυφθεί ομαλά και ασφαλώς η χρηματοδότηση.
Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την υστέρηση των εσόδων σχολίασε ότι θα πρέπει να έχουμε υπομονή δύο με τρεις μήνες και δεν θα υπάρχει κενό.
Στο μεταξύ, για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, μέχρι τον Ιούνιο, όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, η κυβέρνηση εξετάζει μεταξύ άλλων την έκδοση εντόκων και τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τα ομόλογα που δεν κουρεύτηκαν.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γ. Σταθάκης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ισραηλινό χτήπημα σκότωσε γονείς και τις δύο ανήλικες κόρες τους στη Γάζα
- Eurostat: Στα 4,43 εκατ. οι δικαιούχοι προσωρινής προστασίας από την Ουκρανία στην ΕΕ, 41.465 στην Ελλάδα
- Τράπεζα Πειραιώς: Συνεργασία με Apollo για επενδυτικά προϊόντα
- Fourlis και DrP Group: Αλλαγή δομής στη συνεργασία και νέα συμφωνία για Holland & Barrett
- ΕΛΣΤΑΤ: Στα 8,91 δισ. ευρώ οι περιβαλλοντικοί φόροι το 2024, μείωση 3,7% σε έναν χρόνο
- Πτώση ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο, λόγω μικρότερης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
- FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Ο Όμιλος Fourlis υπέγραψε την οριστική συμφωνία για τη στρατηγική συνεργασία του με την DrP Group
- Green Tank: «Δοκιμάζει» το αφήγημα περί ισχυρών εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







