Πτώση οι μετοχές στο Λονδίνο, άνοδος στη Φρανκφούρτη
Μεικτές είναι οι τάσεις που καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά το ξεκίνημα της συνεδρίασης της Δευτέρας, στην πρώτη ευρωπαϊκή συνεδρίαση μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Στο ξεκίνημα της ημέρας, οι πρώτες αγορές που άνοιξαν ήταν της Ασίας, όπου οι τιμές των μετοχών υποχώρησαν.
Στην Ευρώπη οι περισσότεροι δείκτες έχουν θετικό πρόσημο με εξαίρεση τον FTSE στο Λονδίνο. Ο δείκτης Dax στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύεται 0,61%, ο CAC στο Παρίσι +0,57% και ο FTSE-MIB στο Μιλάνο κινείται με άνοδο 0,66%.
Οριακά θετικό το άνοιγμα και για την Ισπανία +0,09% ο δεικτης IBEX 35.
Ετσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει μικρή άνοδο 0,22% και βρίσκεται στις 506,30 μονάδες.
Αυτές είναι ενδεικτικές τιμές στα πρώτα 20 λεπτά μετά το άνοιγμα των αγορών
Να θυμίσουμε πως η Wall Street την Παρασκευή υπέστη καθίζηση ενώ σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των βασικών δεικτών δείχνουν ανοδική αντίδραση.
Στο ελληνικό Χρηματιστήριο ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με αρνητικό πρόσημο πάνω από 1% στις 1.385 μονάδες, αλλά είναι πολύ νωρίς για την τάση που θα ακολουθήσει στη συνέχεια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μυστακίδης: “Από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης η νέα Τούμπα”
- Μέση Ανατολή: Νέα μαζική επίθεση με πυραύλους από το Ιράν – Σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ
- Καιρός: Αίθριος, με κατά τόπους νεφώσεις και τοπικές βροχές
- Wall Street: Ανοδος 0,75% για τον Dow Jones στις 42.515,09 μονάδες
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις