Ελλάδα

Πυρκαγιές: 18 χρόνια από την τραγωδία της Ηλείας

Financialreport.gr

Εχασαν τη ζωή τους 84 άνθρωποι και περί τα 60.000 ζώα

Σήμερα κλείνουν 18 χρόνια από τις φωτιές στην Ηλεία…δεν είδα κανένα παιδί από την σωστή πλευρά της ιστορίας και της γνωστής ομάδας του ”ποτέ ξανά ” να αφιερώσει έστω και λίγες γραμμές στην μνήμη αυτών των ανθρώπων…. Γιατί άραγε;

Ηταν 24 Αυγούστου 2007, όταν ξέσπασε μια σειρά από δασικές πυρκαγιές σε πολλούς νομούς της Ελλάδας και κυρίως στο νομό Ηλείας στην Πελοπόνησσο. Από τις φωτιές έχασαν χάσουν τη ζωή τους 84 άνθρωποι και κάηκαν 1.500 σπίτια και περισσότερα από2.700km2 γης, 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα και 60.000 ζώα.

Από τις πυρκαγιές επλήγησαν οι νομοί: Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας (όπου έχασαν τη ζωή τους 49 άνθρωποι), Αχαΐας, Λακωνίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αττικής και Ευβοίας και Φθιώτιδας. Το ύψος των καταστροφών αποτιμήθηκε σε περισσότερα από 3,5 δις €.

Ο συνδυασμός του θερμότερου χειμώνα των συγχρόνων μετεωρολογικών καταγραφών, με λίγες βροχοπτώσεις και ενός ιδιαίτερα θερμού καλοκαιριού, με σημαντική ενίσχυση των ανέμων, συνέβαλαν στην έξαρση των πυρκαγιών.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu