Συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις στην Κερατέα
Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση δίπλα στην κοινότητα και πήρε μεγάλη έκταση λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα ενώ έχασε τη ζωή του ένας 45χρονος που υπέστη ανακοπή κατά τη διάρκεια της φωτιάς.
Όλη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν άμεσα τις μικροεστίες και τις αναζωπυρώσεις, ενώ με το πρώτο φως της μέρας θα φανεί το μέγεθος της καταστροφής. Στην πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Πλάκα Κερατέας, οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες μέσα στις καμένες περιοχές.
Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να φαίνονται οι καταστροφικές συνέπειες των «δύο εξαιρετικά επικίνδυνων πυρκαγιών», όπως χαρακτήρισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τα δύο πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν την Κυριακή στην Αττική, σε Κερατέα και Σταμάτα.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στη Σταμάτα δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και εν μέσω σφοδρών ανέμων, μετά τις τεράστιες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων και την καθοριστική συνεισφορά των εναέριων μέσων δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο.
Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 42 οχήματα προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς εκδόθηκαν 5 μηνύματα του 112 και πραγματοποιήθηκε εκκένωση των περιοχών της Αμυγδαλέζας, της Ροδόπολης και της Γαλήνης.
Στην πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Πλάκα Κερατέας, οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες μέσα στις καμένες περιοχές. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα και 39 οχήματα.
Και στην πυρκαγιά της Κερατέας ήχησε πολλές φορές το 112, καθώς κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα, Άγιος Γεώργιος Θορικού και Άγιος Κωνσταντίνος προς ασφαλή κατεύθυνση.
Τέλος, συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Κερατέα και στη Σταμάτα Αττικής, παρέχουν πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Αττική και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Μην αγγίζετε τον Ινφαντίνο»: Προκλητική παρέμβαση Τραμπ στη FIFA
- Κόκκινος συναγερμός στις πετρελαϊκές υποδομές της Λιβύης μετά από μπαράζ επιθέσεων με drones
- Η 7UP αλλάζει συνταγή μετά από 15 χρόνια
- Συναγερμός στη Ζάκυνθο για πυρκαγιά στην περιοχή Μαραθιάς
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΔΕΗ: Στην κορυφαία κατηγορία ESG με “Prime Status” από την ISS STOXX
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Εντολή της FAA για υποχρεωτικούς ελέγχους σε εκατοντάδες αεροσκάφη Boeing 737 Max
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








