Μετά την απόσυρση κινήτρων από την κυβέρνηση Τραμπ για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων
Σύμφωνα με το Reuters, η General Motors αναμένεται να μειώσει την παραγωγή σε ένα από τα κύρια εργοστάσιά της για ηλεκτρικά οχήματα, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποσύρει κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Η GM θα σταματήσει την παραγωγή δύο ηλεκτρικών SUV της Cadillac στο εργοστάσιο συναρμολόγησής της στο Σπρινγκ Χιλ του Τενεσί, κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου του 2025, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα.
Το εργοστάσιο παράγει το μεσαίου μεγέθους Cadillac Lyriq, ένα από τα κορυφαία σε πωλήσεις ηλεκτρικά οχήματα της GM και το Vistiq, ένα μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV.
Η GM σχεδιάζει επίσης να περιορίσει σημαντικά την παραγωγή αυτών των οχημάτων κατά τους πρώτους πέντε μήνες του επόμενου έτους, απολύοντας προσωρινά μία από τις δύο βάρδιες των εργαζομένων της.
Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει επίσης να καθυστερήσει επ’ αόριστον την έναρξη μιας δεύτερης βάρδιας σε ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης κοντά στο Κάνσας Σίτι, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή του Chevy Bolt EV αργότερα εφέτος,.
Ο νόμος περί φορολογίας και δαπανών της κυβέρνησης Τραμπ που ψηφίστηκε τον Ιούλιο απέσυρε βασική υποστήριξη για τα ηλεκτρικά οχήματα , συμπεριλαμβανομένης μιας φορολογικής πίστωσης ύψους 7.500 δολαρίων που ίσχυε για περίπου 15 χρόνια. Στελέχη του κλάδου αυτοκινήτων έχουν δηλώσει ότι αναμένουν μια δύσκολη περίοδο για τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων μετά τη λήξη αυτής της επιδότησης στις 30 Σεπτεμβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Aktor: Στα 17 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο (+46%), στο +112% το EBITDA
- Μακρόν: Οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία είναι έτοιμες – 26 χώρες συμμετέχουν στρατιωτικά
- Comme il faut: Η ισραηλινή εταιρεία μόδας ξεκίνησε εκστρατεία κατά του λιμού στη Γάζα
- Χρηματιστήριο: Αμετάβλητος ο Γενικός Δείκτης
- Γιαν Κάρας: Τα αποτελέσματα β’ τριμήνου δείχνουν την ικανότητα του ΟΠΑΠ να δημιουργεί αξία για τους μετόχους
- ΗΠΑ: Σε υψηλό τεσσάρων μηνών το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούλιο – Στο +5,9% οι εισαγωγές
- Reuters: Η GM μειώνει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, επικαλούμενη χαμηλή ζήτηση
- Wall Street: Μεταβλητότητα μετά τα στοιχεία για τις νέες προσλήψεις στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις