Οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται, σύμφωνα με στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος, λιγότερα χρήματα από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, αναφέρει σε τηλεγράφημά της η γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου Reuters και επισημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του γ’ προγράμματος βοήθειας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα χρηματοδοτικά κενά των τραπεζών που υποφέρουν από την οικονομική κρίση είναι μικρότερα του αναμενόμενου, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα των στρες-τεστ θα ανακοινωθούν επισήμως από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το Σάββατο.
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν στο Reuters πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αξιολόγηση των μεταρρυθμιστικών μέτρων θα μπορέσει να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Tesla: Τέλος εποχής για το Cybertruck;
- Βρετανία: Ο Μπέρναμ θέλει να αφήσει πίσω του το Brexit – Το νέο πολιτικό στοίχημα
- Αυστρία: Γιατί οι επενδυτές ζητούν τα χρήματά τους από τα funds ακινήτων
- Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: Ποιοι κερδίζουν από το επιτόκιο 3% και τις 120 δόσεις
- Συναγερμός για τα αποθέματα ντίζελ στην Αυστραλία: Το αδύναμο σημείο της
- Η γιορτή στην Ινδία που ανοίγει το χρηματιστήριο σε ημέρα αργίας
- Συντάξεις στην Ευρώπη: Ποιοι βγαίνουν νωρίτερα και ποιοι αργότερα
- Wall Street: Να αγοράσουν ή να πουλήσουν οι επενδυτές μετά τη μεγάλη αναταραχή;
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







