Διεθνή

Ryanair: Χαμηλώνει τον πύχη της κερδοφορίας της

Λόγω της διαμάχης που ξέσπασε με τις διαδικτυακές εταιρείες κράτησης - πώλησης εισιτηρίων

Η αεροπορική Ryanair προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεων για την κερδοφορία της για το τρέχον οικονομικό έτος (σ.σ. λήγει στο τέλος Μαρτίου 2024) , καθώς αναγκάστηκε να μειώσει τους ναύλους για να καλύψει τις κενές θέσεις εν μέσω της διαμάχης που ξεκίνησε η διοίησή της με τους on-line ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Αρκετές μεγάλες διαδικτυακές ταξιδιωτικές εταιρείες σταμάτησαν να διαθέτουν από τις ηλεκτρονικές τους πλατφρόμες πτήσεις της Ryanair τον Δεκέμβριο, εν μέσω μιας μακροχρόνιας μάχης με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, η οποία τις κατηγόρησε για διόγκωση των τιμών και για τη επιβολή υψηλών προμηθειών.

Η Ryanair ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει να παρουσιάσει κέρδη μετά από φόρους μεταξύ 1,85 δισ. ευρώ και 1,95 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος που λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο από την προηγούμενη πρόβλεψη για κέρδη μεταξύ 1,85 δισ. ευρώ και 2,05 δισ. ευρώ.

Πρόσθεσε ότι αναμένεται να παραλάβει 50 αεροσκάφη Boeing 737 Max-8 πριν από το καλοκαίρι, επτά λιγότερα από ό,τι είχε συμφωνηθεί με την Boeing, αλλά σύμφωνα με τελευταίες αναφορές της διοίκησης. Η Boeing έχει υποστεί μακροχρόνιες καθυστερήσεις στην παράδοση αεροσκαφών και βρίσκεται σε κρίση μετά τη δραματική έκρηξη σε αεροπλάνο της Alaska AirLines σε πτήση στις ΗΠΑ στις 5 Ιανουαρίου.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu