Διεθνή

Ryanair και Wizz Air: «Εκτινάχθηκε» ο αριθμός επιβατών των low budget αεροπορικών εταιρειών

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν καταγράψει μεγάλα κέρδη μέχρι στιγμής, με τη Ryanair να έχει ξεπεράσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία, στα 572 εκατ. στερλίνες το τρίμηνο έως τον Ιούνιο

Ραγδαία αύξηση του επιβατικού τους κοινού ανακοίνωσαν οι low budget αεροπορικές εταιρείες Ryanair και Wizz Air, καθώς συνεχίστηκε η άνθηση των καλοκαιρινών ταξιδιών σε επίπεδα ιστορικών υψηλών, με τον ιρλανδικό αερομεταφορέα να γράφει ιστορία μεταφέροντας πάνω από 18 εκατομμύρια επισκέπτες για πρώτη φορά μέσα σε ένα μήνα.

Ο μήνας ρεκόρ της Ryanair οδήγησε την επισκεψιμότητά της να αυξάνεται κατά 11% από 16,8 εκατομμύρια τον προηγούμενο χρόνο.

Η ανταγωνίστρια, Wizz Air, εν τω μεταξύ, μετέφερε 6 εκατομμύρια επιβάτες, που αντιπροσωπεύει αύξηση 26,6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2022.

Και οι δύο αερομεταφορείς παρουσίασαν επίσης υψηλές πληρότητες θέσεων με τη Ryanair και τη Wizz Air να έχουν 96% και 94,9% αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα έρχονται εν μέσω μιας ακμάζουσας περιόδου ταξιδιών αυτό το καλοκαίρι, η οποία οδήγησε τον κλάδο των αερομεταφορών να επωφεληθεί από τη συσσωρευμένη ζήτηση μετά την πανδημία και τις ανθεκτικές καταναλωτικές δαπάνες για διακοπές εν μέσω μιας κρίσης του κόστους ζωής.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν καταγράψει μεγάλα κέρδη μέχρι στιγμής, με τη Ryanair να έχει ξεπεράσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία, στα 572 εκατομμύρια στερλίνες το τρίμηνο έως τον Ιούνιο. Ωστόσο, μείωσε το guidance για τους επιβάτες για το υπόλοιπο του έτους στην ίδια ανακοίνωση, επικαλούμενη καθυστερήσεις στις παραδόσεις της Boeing.

Η ειδική στις μακρινές αποστάσεις και ιδιοκτήτρια εταιρεία της British Airways, IAG, ανακοίνωσε κολοσσιαία κέρδη 1,25 δισ. ευρώ (1,07 δισ. στερλίνες) την ίδια εβδομάδα, ενώ η Easyjet έχει προβλέψει κέρδη ρεκόρ για το υπόλοιπο της high season.

Η Wizz Air πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου αύριο.

Ο Conroy Gaynor, αναλυτής ταξιδιών, αναψυχής και λιανικής, μιλώντας στο Bloomberg Intelligence, σημείωσε ότι «οι τιμές των καυσίμων, αν και ασταθείς, φαίνονται πιο ευνοϊκές φέτος, επομένως μαζί με μια προγραμματισμένη μείωση του κόστους μονάδας εκτός καυσίμων, θα βοηθήσουν τη Wizz να επιστρέψει στα κέρδη, με την εταιρεία να προβλέπει 350-450 εκατ. ευρώ για το έτος έως τον Μάρτιο».

close menu