Νέα

S. Ebel, TUI: Διψήφια αύξηση τουρισμού στην Ελλάδα το 2024 και η πιο παρατεταμένη σεζόν

O CEO της TUI, Sebastian Ebel

Στο 10% εκτιμάται η αύξηση του τουρισμού για το 2024 στην Ελλάδα σε σχέση με το 2023

Ελάχιστες ημέρες πριν ξεκινήσει και επίσημα η νέα τουριστική σεζόν για το 2024, τα μηνύματα που έρχονται είναι θετικά. Τάδε έφη ο Sebastian Ebel, CEO της TUI,  ενός από τους πιο σημαντικούς tour operator παγκοσμίως, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση της Ρόδου ως βιώσιμου προορισμού, προέβλεψε αύξηση 10% του τουρισμού για την τρέχουσα χρονιά, προσθέτοντας παράλληλα ότι ο κλάδος στην Ελλάδα σημειώνει σταθερά ανοδική πορεία.

Κατά τον ίδιο, όπως προκύπτει από στοιχεία του tour operators για τη φετινή χρονιά, ο ελληνικός τουρισμός κινείται με θετικό πρόσημο όσον αφορά τις κρατήσεις και τις αφίξεις στην Ελλάδα και ήδη το πρώτο τρίμηνο, το οποίο έχει παραδοσιακά λιγότερες κρατήσεις σε σχέση με το καλοκαίρι, σημειώνει αύξηση 30% το 2024, με βάση, πάντα, τα μέχρι στιγμής δεδομένα του γνωστού ταξιδιωτικού οργανισμού.

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει με την Ελλάδα να τα έχει πάει πολύ καλά στη διαχείριση της πανδημίας και να πηγαίνει όλο και καλύτερα», ανέφερε ο CEO της ΤUI.

Εξάλλου, ο ισχυρός άνδρας ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς τουρισμού στον κόσμο έχει πάρει γεύση από την ελληνική φιλοξενία, καθώς και ο ίδιος έχει κάνει πρόσφατα διακοπές στη Ρόδο.

«Ο τουρισμός είναι πηγή ανάπτυξης και πλούτου, φέρνει τους ανθρώπους κοντά και χωρίς αυτόν θα ήταν αλλιώς. Από την άλλη ό,τι γίνεται στον τουρισμό θα πρέπει να είναι αποδεκτό από τις τοπικές κοινωνίες. Είναι σημαντικό το πώς εισπράττουν τελικά οι τοπικές κοινωνίες αυτά που φέρνει ο τουρισμός γιατί αυτή την στιγμή υπάρχουν προορισμοί που βιώνουν τις επιπτώσεις του υπερ-τουρισμού. Αυτή τη συνθήκη θα πρέπει ακριβώς να αναγνωρίσουμε και να κληθούμε να βρούμε τις σωστές απαντήσεις μέσα από ολιστικές πρακτικές και μια ισορροπία μεταξύ της ανάπτυξης και την στήριξη των τοπικών κοινωνιών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ebel.

Εκτιμήσεις ήδη από τις αρχές του 2024

Υπενθυμίζεται ότι οι εκτιμήσεις της TUI για μια πολύ καλή τουριστική περίοδο για το 2024 είχαν εκφραστεί από νωρίς μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα είχε δηλώσει σε συνέντευξή του, ο επικεφαλής επικοινωνίας του ομίλου Άαγκε Ντούνχαουπτ στις αρχές του έτους «η Ελλάδα οδεύει προς την υψηλότερη επίδοση όλων των εποχών”.

Όπως και ο κ. Ebel, έτσι και το συγκεκριμένο στέλεχος της TUI είχε δείξει πριν τρεις μήνες προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως ως τους κορυφαίους, αναφέροντας ότι η θερινή σεζόν φέτος για τη χώρα μας θα ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu