Θα παρουσιαστεί στην έκθεση DSEI στο Λονδίνο, από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2025, στο περίπτερο της Saab, N9-105
Η Saab ολοκλήρωσε την κατασκευή του Nimbrix, του πρώτου της πυραύλου ειδικά σχεδιασμένου για την καταπολέμηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (C-UAS).
Ο πύραυλος έχει αναπτυχθεί για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη απειλή από μικρά drones στο πεδίο της μάχης.
Ο πύραυλος τύπου «fire-and-forget» αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς από τη Saab με στόχο την παράδοση ενός συστήματος που θα διαθέτει ανιχνευτή στόχου, κεφαλή hard-kill και μικρό αποτύπωμα, όλα με χαμηλό κόστος.
Η εμβέλεια θα φτάνει τα 5 χιλιόμετρα με έναν ενεργό ανιχνευτή για την παρακολούθηση του στόχου. Η κεφαλή του μπορεί να αντιμετωπίσει και να καταστρέψει αποτελεσματικά σμήνη UAS χρησιμοποιώντας μια λειτουργία αεροεκρήξεως.
Ο πύραυλος λειτουργεί ως σύστημα εδάφους και μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα ή ως μέρος ενός μεγαλύτερου συστήματος αεροπορικής άμυνας.
Με ευέλικτες επιλογές τοποθέτησης για να ταιριάζει στις διαφορετικές απαιτήσεις των πελατών, το Nimbrix μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα οχήματα.
Η οικονομική φύση του πυραύλου συμβάλλει στη μεγιστοποίηση του αριθμού των αναπτυγμένων πυραύλων για την εξασφάλιση επαρκούς κάλυψης αεράμυνας.
Οι συζητήσεις με τους πελάτες βρίσκονται σε εξέλιξη και η Saab στοχεύει στις πρώτες παραδόσεις το 2026.
Ο Nimbrix θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης DSEI στο Λονδίνο, από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2025, στο περίπτερο της Saab, N9-105.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΑΔΕ: Αυτόματα η πλειονότητα των μεταβολών ΚΑΔ και καθεστώτος ΦΠΑ
- ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 11,6% οι νέες επιχειρήσεις το β΄τρίμηνο – Εκτίναξη 60,2% τα logistics – Στο +30,4% οι πτωχεύσεις
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται στα 1,1649 δολάρια
- Θερινές εκπτώσεις 2025: 6 στις 10 επιχειρήσεις κατέγραψαν χειρότερες πωλήσεις από πέρυσι
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 0,7% στη δύναμη του εμπορικού στόλου τον Ιούνιο 2025
- Ταχυδρομικές Υπηρεσίες: Ποιους πλήττει και πόσο η αναστολή αποστολών στις ΗΠΑ
- ΔΕΗ: Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα TWINVEST που αφορά ΑΙ για αιολικά πάρκα
- AustriaCard Holdings: Μείωση 16% τα έσοδα, στα 163,6 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις