Πρόσωπα

Σαμ Άλτμαν: Ο πρώτος που παίρνει τη «Χρυσή Βίζα» της Ινδονησίας

Ο Άλτμαν μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη και χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην Ινδονησία, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης

Η Ινδονησία απένειμε στον διευθύνοντα σύμβουλο της OpenAI, Sam Altman, την πρώτη της «Χρυσή Βίζα» — μια εβδομάδα μετά την έναρξη του προγράμματος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη μεγαλύτερη οικονομία της νοτιοανατολικής Ασίας.

«Υπάρχουν πολλές κατηγορίες χρυσών θεωρήσεων εκτός από αυτές που βασίζονται σε επενδύσεις/κεφαλαιακές επενδύσεις, μία από τις οποίες είναι η χρυσή βίζα που δίνεται σε πρόσωπα που έχουν διεθνή φήμη και μπορούν να προσφέρουν οφέλη για την Ινδονησία», δήλωσε η Silmy Karim, γενική γραμματέας μετανάστευσης της Ινδονησίας.

«Με αυτή τη χρυσή βίζα, η ελπίδα είναι ότι ο Άλτμαν μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη και χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην Ινδονησία», είπε η κυρία Καρίμ.

Η «Χρυσή Βίζα» του Άλτμαν είναι για 10 χρόνια. Ως κάτοχος χρυσής βίζας, ο Αμερικανός επιχειρηματίας θα απολαύσει τον έλεγχο προτεραιότητας στα αεροδρόμια σε όλο το τεράστιο αρχιπέλαγος της χώρας, μαζί με μεγαλύτερες περιόδους παραμονής και ευκολία εισόδου και εξόδου.

Ο Άλτμαν, ο οποίος είναι συνιδρυτής της εταιρείας ChatGPT, μια ανοιχτή εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης, βρισκόταν στην Ινδονησία νωρίτερα εφέτος ως μέρος μιας περιοδείας σε μεγάλες πόλεις της Ασίας, όπως το Πεκίνο, το Τόκιο, η Σεούλ και η Σιγκαπούρη.

Το ChatGPT είναι το chatbot AI που έχει γίνει viral λόγω της ικανότητάς του να δημιουργεί «ανθρώπινες» απαντήσεις στα μηνύματα των χρηστών. Μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του, έφτασε τα 100 εκατομμύρια χρήστες.

Ο Άλτμαν και άλλοι τεχνολογικοί ηγέτες προειδοποίησαν πρόσφατα σε ανοιχτή επιστολή τους ότι η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί κίνδυνο εξαφάνισης για τον άνθρωπο όπως και ο πυρηνικός πόλεμος και τόνισαν ότι η μείωση των κινδύνων που συνδέονται με την τεχνολογία θα πρέπει να αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu