Ο Μ.Σχοινάς διαπιστώνει ότι ήδη τα πρώτα επενδυτικά σχέδια έχουν υπογραφεί και θα ενισχύσουν περίπου 380 ελληνικές ΜΜΕ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη δρόμος μπροστά μας.
«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ούτε ο “ψεκασμός” των προβλημάτων μας με χρήμα θα δώσει λύσεις. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, σάρωμα της γραφειοκρατίας και απλοποίηση των διαδικασιών» υπογραμμίζει.
Σχετικά με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, τονίζει ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να αρχίσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις για τους όρους της αποχώρησής της και αναφέρει ότι η ενότητα των 27 μελών είναι δεδομένη.
Την ίδια ώρα, για «βαθιές μεταρρυθμίσεις» στην ελληνική αγορά εργασίας έτσι ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία και να ενισχυθεί η ανάπτυξη κάνει λόγο στο ΑΠΕ η Επίτροπος Απασχόλησης Μαριάν Τάισεν.
Τα ζητήματα αυτά βρίσκονται, άλλωστε, στο «μενού» της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με την Ευρωπαία επίτροπο.
Η ίδια τονίζει την ανάγκη αποκατάστασης του κοινωνικού διαλόγου, ο οποίος αποδυναμώθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης, επισημαίνοντας ωστόσο πως διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως είναι η απελευθέρωση των συλλογικών απολύσεων και η αλλαγή της νομοθεσίας για τις απεργίες είναι δύσκολες αλλά απαραίτητες έτσι ώστε να επιστρέψει η ανάπτυξη και να τονωθούν οι επενδύσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- TRASTOR Α.Ε.Ε. ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε τριήμερη εκεχειρία στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- BBC: Αυτές είναι οι εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια από τον πόλεμο στο Ιράν
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν δεύτερη εβδομάδα με κέρδη
- Λευκάδα: Με αναμμένη μηχανή και φορτωμένο εκρηκτικά το drone που εντοπίστηκε – Τι εξετάζουν οι αρχές
- Fraport για Ryanair: Επιβεβαιώνει τις αυξήσεις επικαλούμενη τις επενδύσεις της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
- Στην Κομισιόν το αναθεωρημένο Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» – Ποια έργα ενισχύονται
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







