Αυξημένη κατά 8,6% ήταν η επιβατική κίνηση το επτάμηνο του 2016 στα ελληνικά αεροδρόμια σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, με το συνολικό αριθμό των διακινηθέντων επιβατών να ξεπερνά τα 28,6 εκατομμύρια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ, ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τα 28.620.068 εκατομμύρια άτομα, παρουσιάζοντας αύξηση 8,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, που είχαν διακινηθεί 26.361.099 επιβάτες.
Αναφορικά με τις πτήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια, ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 4,7% και ανήλθε στις 257.278 (από τις οποίες 111.211 εσωτερικού – αύξηση 3,8% και πτήσεις εξωτερικού 146.067- αύξηση 5,3%), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, που είχαν πραγματοποιηθεί 245.815 χιλιάδες πτήσεις.
Ακόμη, από τα στατιστικά στοιχεία για τον Ιούλιο του 2016, προκύπτει ότι διακινήθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια 8.479.942 εκατομμύρια επιβάτες (αύξηση 7,9% επιβατών εσωτερικού και αύξηση 9,7% επιβατών εξωτερικού), δηλαδή συνολική αύξηση 9,3%.
Τέλος, σύμφωνα με την ΥΠΑ, η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση για τον Ιούλιο καταγράφεται στα αεροδρόμια Αθηνών, Ηρακλείου, Ρόδου, Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Ιράν προειδοποιεί για σκληρότερη κλιμάκωση αλλά η οικονομία του δέχεται σοβαρά πλήγματα
- I-dee: Το ψηφιακό «πορτοφόλι» για σπίτια, αυτοκίνητα, κινητά και αντικείμενα αξίας
- ΕΚΤ: Προς νέα αύξηση επιτοκίων στη σημερινή συνεδρίαση
- Ξενοδοχεία αντεπιτίθενται στα εξοπλισμένα διαμερίσματα – Η κίνηση της Radisson
- Ο Τραμπ έταξε 5.000 δολάρια σε κάθε Αμερικάνο αν το κόμμα του διατηρήσει το Κογκρέσο
- UBS: Ο Ermotti προειδοποιεί για περίοδο υψηλότερων επιτοκίων εν μέσω αυξανόμενων κινδύνων
- Στο κόκκινο οι αγορές της Ασίας με το Brent πάνω από τα 100 δολάρια
- iPhone Duo: Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone της Apple ξεκινά από 1.999 δολάρια
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








