Ασκήθηκε δίωξη
Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε έξι στελέχη της εταιρείας Αττική Οδός Α.Ε. και της συνδεδεμένης Αττικές Διαδρομές Α.Ε., του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, για το χάος που προκλήθηκε τον Ιανουάριο του 2022 στον αυτοκινητόδρομο στις 24 Ιανουαρίου του 2022 λόγω της κακοκαιρίας και της χιονόπτωσης.
Η δίκη που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Φεβρουαρίου 2024, είναι σε βαθμό πλημμελλήματος. Τα έξι στελέχη των εταιρειών κατηγορούνται για παραλείψεις σχετικά με την ασφάλεια των συγκοινωνιών, καθώς χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε μια παγίδα θανάτου σε συνθήκες πολικού ψύχους. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα. Αν υπήρχε θάνατος τότε θα είχαν παραπεμφθεί για κακούργημα.
Θυμίζουμε πως στην εταιρεία Αττική Οδός, που ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, επικεφαλής του οποίου είναι ο Ευθύμιος Μπουλούτας, είχε επιβληθεί διοκητικό πρόστιμο 2.000.000 ευρώ, καθώς η εταιρεία παρέλειψε να αποσοβήσει το χάος ενώ κινδύνεψαν ανρθώπινες ζωές.
Η εταιρεία δεν έκλεισε τις εισόδους προς τον αυτοκινητόδρομο την ώρα που χιόνιζε, δεν υπήρχαν εκπρόσωποι στην ενημέρωση που είχε γίνει από την πολιτική προστασία, δεν υπήρχαν εκχιονιστικά ενώ μετά τον εγκλωβισμό χιλιάδων αυτοκινήτων επικράτησε χάος, χωρίς το παραμικρό σχέδιο απεγκλωβισμού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις