Η Γερμανική Salzgitter Mannesmann International κέρδισε το διαγωνισμό για την προμήθεια των σωλήνων που θα συνθέσουν τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ (Ελλάδα – Αλβανία – Ιταλία) σε μήκος 270 χιλιομέτρων (επί συνόλου 878 χιλομέτρων που είναι το μήκος του αγωγού από τα ελληνοτουρκικά σύνορα μέχρι τις ακτές της Ιταλίας στην Αδριατική).
Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού, το συμβόλαιο αφορά τόσο το χερσαίο όσο και το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού και αντιστοιχεί σε σωλήνες συνολικού βάρους 170.000 τον. Για τα υπόλοιπα τμήματα του αγωγού αναμένονται ότι οι αναθέσεις των προμηθειών θα γίνουν σύντομα. Η Salzgitter που κέρδισε το πρώτο συμβόλαιο ιδρύθηκε το 1859, πραγματοποίησε το 2014 πωλήσεις ύψους 9 δισ. Ευρώ και απασχολεί 25.000 εργαζόμενους.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κοινοπραξίας, Ian Bradshaw, οι κατασκευαστικές εργασίες και στις τρεις χώρες (Ελλάδα, Αλβανία και Ιταλία) αναμένεται να ξεκινήσουν το 2016.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 44ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
- Dotsoft: Στο 43,60% το ποσοστό του Αναστάσιου Μάνου
- Capital Clean Energy Carriers: Παρέλαβε το LNG Carrier «Agamemnon» και ενισχύει περαιτέρω τον στόλο της
- DOTSOFT Α.Ε. - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ >=5%
- Μεταναστευτικό: Γαλλία και Ισπανία τάσσονται κατά των «κέντρων επιστροφών» σε τρίτες χώρες
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με αρνητικά πρόσημα η Παρασκευή, με θετικό πρόσιμο η εβδομάδα
- Wall Street: Κλειστή λόγω της αργίας του Juneteenth
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








