Επικαιρότητα

Σε ισχύ από Πέμπτη η τηλεδιοίκηση στον σταθμό ΟΣΕ Λάρισας

Με το νέο αυτό μέτρο θα υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τις αμαξοστοιχίες σε μήκος 200 και πλέον χιλιομέτρων

Την Πέμπτη, 17 Αυγούστου, αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το σύστημα τηλεδιοίκησης στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας, το οποίο έχει παραληφθεί από τον ΟΣΕ και βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε δοκιμαστική λειτουργία.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο κεντρικός σταθμάρχης Λάρισας Γ. Ζήνδρος με την πλήρη λειτουργία της τηλεδιοίκησης θα αποφεύγεται πλέον το λάθος του ανθρώπινου παράγοντα. Μέσω του συγκεκριμένου συστήματος ο σταθμός του Κέντρου Ελέγχου Κυκλοφορίας στη Λάρισα έχει σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση για τις αμαξοστοιχίες και τα σημεία που αυτές βρίσκονται σε ένα μήκος 200 και πλέον χιλιομέτρων. Μέσω του συγκεκριμένου συστήματος, όπως διευκρινίστηκε μπορεί να γίνουν παρεμβάσεις και στα κλειδιά των γραμμών σε συνεννόηση πάντα με τους κατά τόπους σταθμάρχες.

Η τηλεδιοίκηση, όπως εξήγησε ο κ. Ζήνδρος λειτουργούσε κανονικά από το 2007, αλλά τα πρώτα προβλήματα παρουσιάστηκαν το 2010. Τότε παρατηρήθηκαν οι πρώτες φθορές στο σύστημα και δεν υπήρξε μέριμνα για την αντικατάσταση, κλοπών σε καλώδια αλλά και ζημιών που προκλήθηκαν λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2015 από φωτιά στο Λιτόχωρο και τον Ιούλιο του 2019 από νέα φωτιά στην ΕΒΖ Λάρισας, η οποία έθεσε οριστικά εκτός λειτουργίας το συγκεκριμένο σύστημα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί διοικητική παραλαβή προς χρήση από την ΕΡΓΟΣΕ στον ΟΣΕ του έργου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη και αφορά στην σηματοδότηση του τμήματος της διπλής γραμμής από Λάρισα μέχρι το Πλατύ, μήκους 130 χλμ και την παράδοση του Κέντρου Ελέγχου Κυκλοφορίας Λάρισας, το οποίο ελέγχει την κυκλοφορία των συρμών σε μήκος 200 χιλιόμετρων διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, στο τμήμα από τον Δομοκό έως το Πλατύ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελλάδα

close menu