Σε προσφορά ανταλλαγής στους ομολοχιούχους της προχωράει και η Eurobank στο πλαίσιο ενίσχυσης των ιδίων της κεφαλαίων ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης.
Η Eurobank υποβάλλει δημόσιες προτάσεις εισφέρεοντας μετρητά, μετοχές ή συνδυασμό και των δύο εναλλακτικών επιτολών στους κατόχους ομολογιακών πάσης φύσεως μειωμένης εξασφάλισης, MTN κοινών ομολογιακών.
Η τράπεζα θα δέχεται προσφορές έως τις 11 Νοεμβρίου.
Η ημερομηνία διακανονισμού θα είναι η 13η Νοεμβρίου ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις εκτιμώνται στις 16 Νοεμβρίου.
Σημειώνεται ότι οι νέες μετοχές που θα προκύψουν από την διαδικασία ανταλλαγής θα παραδοθούν στους δικαιούχους στις 25 Νοεμβρίου.
Οι προτάσεις της Eurobank είναι προαιρετικές αλλά πρακτικά μπορούν να μετατραπούν σε υποχρεωτικές καθώς ελλοχεύει από την 1η Ιανουαρίου του 2016 η ενεργοποίηση του υποχρεωτικού bail in της υποχρεωτικής μετατροπής των ομολογιακών σε μετοχές ή των καταθέσεων άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.
Το συνολικό ποσό των ομολογαικών που εμπλέκονται στην διαδικασία ανταλλαγής φθάνουν τα 880 εκατ ευρώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Tesla: Τέλος εποχής για το Cybertruck;
- Βρετανία: Ο Μπέρναμ θέλει να αφήσει πίσω του το Brexit – Το νέο πολιτικό στοίχημα
- Αυστρία: Γιατί οι επενδυτές ζητούν τα χρήματά τους από τα funds ακινήτων
- Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: Ποιοι κερδίζουν από το επιτόκιο 3% και τις 120 δόσεις
- Συναγερμός για τα αποθέματα ντίζελ στην Αυστραλία: Το αδύναμο σημείο της
- Η γιορτή στην Ινδία που ανοίγει το χρηματιστήριο σε ημέρα αργίας
- Συντάξεις στην Ευρώπη: Ποιοι βγαίνουν νωρίτερα και ποιοι αργότερα
- Wall Street: Να αγοράσουν ή να πουλήσουν οι επενδυτές μετά τη μεγάλη αναταραχή;
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








