Mε την υποστήριξη job coaches
Πάνω από 35 άτομα στο φάσμα του αυτισμού ξεκίνησαν τον τελευταίο χρόνο εργασία σε επιχειρήσεις, κυρίως λιανικής, ξενοδοχεία και οικογενειακές εταιρείες.
Πιο συγκεκριμένα, το Εξειδικευμένο Γραφείο Υποστηριζόμενης Aπασχόλησης (ΕΓΥΑ) για άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) του ΚοιΣΠΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ μετρά ήδη έναν χρόνο λειτουργίας και ανταποκρίθηκε σε πάνω από 120 αιτήματα ατόμων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος που αναζητούν εργασία.
Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη πάνω από 35 άτομα με ΔΑΦ έχουν κατορθώσει μέσα από την στήριξη των job coaches και την υποστηριζόμενη απασχόληση να ενταχθούν στην ελεύθερη αγορά εργασίας. Εργάζονται σε μεγάλους ομίλους του λιανικού εμπορίου, σε ξενοδοχεία, σε θέσεις γραφείου, σε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις κ.α.
Επιπρόσθετα, 21 άτομα που απευθύνθηκαν στο γραφείο για εργασία, κατάφεραν να πιστοποιηθούν στη γνώση χρήσης υπολογιστών μέσα από πρόγραμμα που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με ΜΚΟ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Νέα επίθεση σε διυλιστήριο της Σαουδικής Αραβίας
- Σχεδιαστική υπεροχή και καινοτομία στη νέα σειρά εσωτερικών μονάδων της LG Electronics
- Πρόσθετα κονδύλια 200 δισ. δολαρίων ζητά το Πεντάγωνο για τις επιχειρήσεις κατά του Ιράν
- Πάνω από 2 ευρώ το λίτρο από σήμερα σε πολλά πρατήρια
- Σύμπραξη ΟΝΕΧ με τα ναυπηγεία Hanwha Ocean της Νότιας Κορέας
- Kiko Milano: Άνοιξε και δεύτερο κατάστημα στην Τσεχία, λίγους μήνες μετά την είσοδό της στη χώρα
- Απέραντο νεκροταφείο η Μεσόγειος με 655 θύματα το πρώτο δίμηνο του έτους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








