Τι λέει η ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας
Με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, (ΣΕΕΝ) το βράδυ της Τρίτης 17/06 εστιάζει στην παράνομη όπως την χαρακτηρίζει συνδικαλιστική δράση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), που κρατά ακινητοποιημένα στο λιμάνι της Πάτρας για τρίτη ημέρα τα ελληνικά επιβατηγά πλοία της γραμμής Ελλάδας – Ιταλίας υποβάλλοντας σε ταλαιπωρία εκατοντάδες επιβάτες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση “τόσο οι προκηρυχθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΕΝΕΝ για τις 16.6.2025 έως 17.06.2025 ώρα 06:00 και από 17.06.2025 έως 18.06.2025 ώρα 06.00, όσο και η προκηρυχθείσα απεργία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πατρών για τις 16.06.2025, κηρύχθηκαν συλλήβδην παράνομες από τα αρμόδια ελληνικά δικαστήρια.
Παρόλα αυτά, η ΠΕΝΕΝ κατά τρόπο απόλυτα απαξιωτικό προς την ελληνική δικαιοσύνη και την κοινωνία, δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι αδιαφορεί για τις αποφάσεις των δικαστηρίων, κρατώντας όμηρους τους επιβάτες της γραμμής Ελλάδας – Ιταλίας.
Σημειώνεται δε ότι με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), μέλος της οποίας είναι η ΠΕΝΕΝ, έχει υπογραφεί και εφαρμόζεται Συλλογική Σύμβαση Εργασίας διάρκειας 2 ετών με ισχύ από 01.01.2025 κατά την οποία συμφωνήθηκαν, μεταξύ άλλων, συνολική αύξηση αποδοχών για το 2025 της τάξης του 5%, πλέον των αυξήσεων ύψους 11% που έχουν δοθεί κατά τα προηγούμενα 2 έτη στους Έλληνες ναυτικούς.
Η παντελής αδιαφορία προς τις δικαστικές αποφάσεις εκ μέρους μερίδας συνδικαλιστών αποτελεί ευθεία προσβολή του κράτους Δικαίου και πλήγμα στη θεσμική σταθερότητα της ναυτιλιακής εργασιακής ειρήνης και των πλοίων με Ελληνική Σημαία.
Ο Σύνδεσμος μας εκφράζει τη λύπη του για αυτή την εξέλιξη, η οποία ταλαιπωρεί εκατοντάδες επιβάτες και διαβεβαιώνει ότι τα μέλη του λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αρωγή των επιβατών. Παράλληλα, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να κινηθούν οι κατά τον νόμο διαδικασίες.
Τέτοιες αυθαίρετες και αντικοινωνικές ενέργειες, ειδικά εν μέσω της τουριστικής περιόδου, διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας μας και πλήττουν περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας και τον ελληνικό τουρισμό, με προφανείς επιπτώσεις”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euronext Athens: Πράσινο φως για την εισαγωγή της Attica Πολυκαταστήματα στην Κύρια Αγορά
- ΕΦΕΤ: Ανακαλείται καπνιστή πέστροφα λόγω λιστέριας
- A. Kαράτζης: Από τα δίχτυα, τις ΑΠΕ και τη φιλοξενία, στην τηλεόραση ως επενδυτής του Dragons Den
- Η American Express «σερβίρει» 700 εκατ. δολάρια στην Tripadvisor για να κυριαρχήσει στην ευρωπαϊκή εστίαση
- Ανακαινίζω 2026: Διευκρινίσεις για τη βεβαίωση επιλεξιμότητας – Μέχρι πότε η έκδοση
- ΙΛΥΔΑ ΑΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Πιερρακάκης: Η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει το τρένο της ψηφιακής χρηματοδότησης
- Η Nvidia επιστρέφει στην αγορά ομολόγων έπειτα από πέντε χρόνια
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








