Πρόκειται για την κινεζική εταιρεία στο χώρο της μόδας, που αναπτύσσεται κυρίως μέσω e-commerce και έχει πωλήσεις 30 δισ. δολαρίων
Η κινέζικη εταιρεία Shein που δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας κυρίως μέσω διαδικτύου και είναι γνωστή για τα τοπ των 5$ και τα φορέματά των 10$, υπέβαλε έγγραφα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (FCA) της Βρετανίας, ξεκινώντας την διαδικασία εισαγωγής στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Η εταιρεία που ιδρύθηκε στην Κίνα, η αξία της οποίας ήταν 66 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων πέρυσι, άρχισε να διερευνά την εισαγωγή στο στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου στις αρχές του τρέχοντος έτους.
Το αρχικό σχέδιο της Shein ήταν να εισαχθεί στη Νέα Υόρκη αλλά αποκλείστηκε λόγω των ρυθμιστικών αρχών.
Δεν είναι σαφές, αναφέρει το Reuters πότε η Shein θα ξεκινήσει την δημόσια προσφορά μετοχών.
Η Shein ενημέρωσε επίσημα τη ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών της Κίνας (CSRC) σχετικά με την αλλαγή του τόπου εισαγωγής της, ανέφεραν οι πηγές, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση από τη Ρυθμιστική Επιτροπή Κινητών Αξιών (CSRC), σύμφωνα με τις πηγές.
Με το πράσινο φως τόσο από την FCA όσο και από την CSRC, η Shein θα ήταν σε θέση να δηλώσει δημόσια την πρόθεσή της να εισέλθει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Πρόκειται για μια εταιρεία που αναπτύσσεται με γεωμετρικό ρυθμό με τις ετήσιες πωλήσεις της να ξεπερνούν τα 30 δισ. δολάρια, δηλαδή πολύ κοντά στα μεγέθη της Zara και πάνω από τις πωλήσεις της H&M. Σε ότι αφορά τα κέρδη της είναι πάνω από 2 δισ. δολάρια. Η κερδοφορία της είναι υψηλότερη από αυτή της σουηδικής H&M και των βρετανικών Primark και Next.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Kodak: Η εταιρεία με ιστορία 133 ετών δεν μπορεί να καλύψει χρέη 500 εκατ. ευρώ
- Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Σίσι με έμφαση σε Γάζα και διμερή θέματα
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Παλαιόχωρας Χανίων
- ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επιβεβαίωσαν την στήριξή τους στην Ουκρανία
- Κουτσούμπας από Πάτρα: «Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης στις πυρκαγιές- Δεν είχε πυρασφάλεια η ΒΙΠΕ»
- Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Κρις Πάππας: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει
- Τραμπ: Ζητάει τώρα την παραίτηση της Λίζα Κουκ, μέλος του ΔΣ της Fed
- Μητσοτάκης για συλλήψεις εμπρηστών: Τέλος η ατιμωρησία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις