Επιχειρήσεις

Shopflix: Σχεδιάζει νέα πλατφόρμα και στοχεύει στην εδραίωση στην εγχώρια αγορά

Ο CEO της Shopflix, Χρήστος Καλογεράκης

Στην εταιρεία πλέον εργάζονται 150 άτομα, ενώ στην τριετία 2023-2026 προγραμματίζονται επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ

Πυρετώδεις εργασίες για να βγει στον αέρα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 η νέα ανανεωμένη πλατφόρμα του shopflix.gr στο διαδίκτυο, λαμβάνουν χώρα αυτό το χρονικό διάστημα στο στρατηγείο’ της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας.

Η εταιρεία που συμπληρώνει δύο χρόνια παρουσίας στο e-commerce, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα δικά της social media «τα δεύτερα γενέθλια του shopflix μας βρίσκουν όλους να εργαζόμαστε για το λανσάρισμα της νέας πλατφόρμας που έρχεται πολύ σύντομα. Μίας υπερσύγχρονης πλατφόρμας που σχεδιάστηκε ακούγοντας τις ανάγκες πελατών και συνεργατών και έχει στόχο να απογειώσει την εμπειρία τους».

Ο σχεδιασμός και οι νέες εφαρμογές που θα περιέχει η πλατφόρμα βασίστηκαν σε παρατηρήσεις χρηστών από ψηφιακές επιστολές και μηνύματα στα social media.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία, μέσα στο 2023 λανσαρίστηκε ένα καινούργιο app, μια νέα εφαρμογή, αυτή τη φορά για κινητά, η οποία όπως αναφέρεται από την shopflix «βοηθά για ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και ευκολία στην πλοήγηση», ενώ προχώρησε και σε συνεργασία με πάνω από 680 καταστήματα σε κάθε γειτονιά προς διευκόλυνση των πελατών της.

Αυτό ήταν σημαντικό ορόσημο για το διαδικτυακό e-shop, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς κατά πηγές από τη διοίκηση «πιστεύουμε πολύ στην ανθρώπινη επικοινωνία και στην επαφή με τους πελάτες μας και όχι τόσο στην απρόσωπη εξυπηρέτηση των smart lockers, ειδικά σε πιο μεγάλες ηλικίες».

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ECOFLIX, ένα πρόγραμμα αντιστάθμισης των εκπομπών άνθρακα για κάθε προϊόν, ενώ προσέθεσε στις υπηρεσίες της το Shopflix tickets, την online έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων, τη στιγμή που τα εισιτήρια online έχουν μπει στο πορτφόλιο πολλών διαδικτυακών e-shops.

Εξάλλου, πριν από λίγους μήνες, εφάρμοσαν και μία παγκόσμια τάση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το Shoplive, που δίνει την δυνατότητα στους πελάτες να κάνουν τις αγορές τους ζωντανά μέσα από ένα βίντεο.

Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ στην τριετία

Συνολικά οι επενδύσεις που ξεδιπλώνονται σταδιακά και αφορούν την περίοδο 2023-2025 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 10 εκατ. ευρώ και εστιάζουν σε α) σε ανρώπινο δυναμικό και β) νέες τεχνολογίες έτσι ώστε να αναπτύξει και άλλες υπηρεσίες.

Από αυτά τα χρήματα, το 90% είναι από ίδια κεφάλαια της Shopflix, ενώ το 1 εκατ. ευρώ προέρχεται από τον αναπτυξιακό νόμο, στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού.

Στην παρούσα φάση, στα γραφεία της εταιρείας, στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο Μεταξουργείο, εργάζονται γύρω στα 150 άτομα.

Στην Shopflix, παράλληλα με τις προσπάθειες εδραίωσης στην ελληνική αγορά, υπάρχουν και σκέψεις για ένα πλάνο εξωστρέφειας, αλλά για αργότερα, για την περίοδο 2025-2026, αφού δηλαδή ολοκληρωθούν οι κινήσεις στην εγχώρια αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία, υπάρχει ήδη, από τους προηγούμενους μήνες, ζήτηση από ξένους sellers που επιθυμούν να έρθουν στο Shopflix ενώ διερευνώνται προσεκτικά διάφορες αγορές που θα μπορούσε να γίνει αρχή για δραστηριοποίηση εκτός συνόρων, όπως πχ η Κύπρος.

Προς το παρόν η διοίκηση της εταιρείας εστιάζει στην ελληνική αγορά, γιατί επιμένουν ότι υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης σε αυτή.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu