Διεθνή

Σι Τζινπίνγκ: «Η στρατιωτική σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν δεν θα λύσει τα προβλήματα»

Financialreport.gr

Πρώτο σχόλιο του Κινέζου προέδρου για την ένταση στη Μ. Ανατολή

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η χώρα του είναι «βαθιά ανήσυχη» από την «ξαφνική κλιμάκωση» των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, που προκλήθηκε από τη στρατιωτική δράση του Ισραήλ κατά του Ιράν, μετέδωσε την Τρίτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Στο πρώτο δημόσιο σχόλιό του για τη σύγκρουση Ιράν-Ισραήλ από τότε που ξέσπασε, την Παρασκευή, ο Σι δήλωσε ότι η Κίνα – βασικός διπλωματικός και οικονομικός υποστηρικτής του Ιράν – αντιτίθεται σε «οποιεσδήποτε πράξεις που παραβιάζουν την κυριαρχία, την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα» άλλων χωρών.

«Η στρατιωτική σύγκρουση δεν είναι τρόπος επίλυσης προβλημάτων και η κλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων δεν είναι προς το κοινό συμφέρον της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο Σι, μιλώντας με τον πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν Σαβκάτ Μιρζιγιόγεφ στην Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Ο Σι βρίσκεται στην Αστάνα για τη δεύτερη Σύνοδο Κορυφής Κίνας-Κεντρικής Ασίας.

Ο Σι δήλωσε ότι όλα τα μέρη θα πρέπει να εργαστούν για να κατευνάσουν τη σύγκρουση το συντομότερο δυνατό και ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με όλα τα μέρη «για να διαδραματίσουν εποικοδομητικό ρόλο στην αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας» στην περιοχή.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu