Επιχειρήσεις

Σινεμά: Τρία κλείνουν, ένα ανοίγει στην Αττική με εγκαίνια στην Πλάκα

Η πανδημία θέρισε κυριολεκτικά τις επιχειρήσεις κινηματογράφων στην Αττική

Σε καθοδική τροχιά βρίσκονται οι κινηματογραφικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ειδικά στην Αττική, όπου βρίσκονται και τα περισσότερα σινεμά, τόσο χειμερινά όσο και θερινά, ένα στυλ, το οποίο, μία μορφή ψυχαγωγίας που αποτελεί μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως.

Τα κακά νέα για τον κλάδο, τα οποία απλά ήρθαν να συνεχίσουν το άσχημο σερί εν μέσω πανδημίας, ξεκίνησαν από τον Δεκέμβριο του 2023, όταν και έκλεισε δια παντός το σινεμά Ιντεάλ επί της οδού Πανεπιστημίου, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο πέρασε στα χέρια της οικογένειας Μήτση, προκειμένου να γίνει, πιθανότατα από το 2026 και μετά, ένα πολυτελές ξενοδοχείο μαζί με συνεδριακό κέντρο και αίθουσα προβολών.

Μέσα στον Απρίλιο ακολούθησαν άλλες δύο αρνητικές εξελίξεις με δύο ακόμα πολύ γνωστά σινεμά στην Αθήνα.

Πρόκειται για το «Σινέ Αλεξάνδρα» τον τελευταίο κινηματογράφο της Καλλιθέας. Οπως γνωστοποίησαν οι ενοικιαστές του στα social media, οι ημέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα θα ήταν οι και οι τελευταίες της λειτουργίας του, καθώς ο «ιδιοκτήτης του χώρου επέλεξε να μην ανανεώσει τη σύμβαση».

Πρόσοψη του Σινέ Αλεξάνδρα.

Οι ενοικιαστές-διαχειριστές στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Αγαπητοί φίλοι της Αλεξάνδρας σας ενημερώνουμε ότι η Τετάρτη 24/4 θα είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του κινηματογράφου καθώς ο ιδιοκτήτης του χώρου επέλεξε να μην μας ανανεώσει την σύμβαση. Πήραμε στα χέρια μας τον κινηματογράφο το 2015 και τον λειτουργήσαμε για 9 χρόνια προσπαθώντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και πιστεύουμε ότι τιμήσαμε την εμπιστοσύνη σας. Δεν γνωρίζουμε τι μέλλον θα έχει η Αλεξάνδρα, ίσως έφτασε η στιγμή να κλείσει και ο τελευταίος χειμερινός κινηματογράφος της Καλλιθέας. Σας ευχαριστούμε θερμά που μας στηρίξατε όλα αυτά τα χρόνια και ευχόμαστε σε όλους σας τα καλύτερα».

Τέλος εποχής για το Παλάς

Πριν από λίγες εβδομάδες εξάλλου, ανακοινώθηκε και το κλείσιμο του κινηματογράφου Παλάς στο Παγκράτι, χώρος ο οποίος, ακούγεται ότι θα γίνει σούπερ μάρκετ γνωστής γερμανικής αλυσίδας.

Η πρόσοψη του Παλάς.

Ο αναφερόμενος κινηματογράφος άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1925 ενώ το 1953 ανέλαβε τη διαχείρισή του ο Ματθαίος Πότακας, Τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει, ήδη, από τα τελευταία χρόνια, ενώ το καλοκαίρι του 2023 το θερινό δεν άνοιξε. Τα τελευταία χρόνια η λειτουργία του χειμερινού κινηματογράφου είχε διακοπεί καθότι αντιμετώπιζε ζητήματα στατικότητας.

Σε ό,τι αφορά τον θερινό, αυτός έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέος και μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι και πώς θα αξιοποιηθεί τελικά ο ιστορικός αυτός κινηματογράφος.

Cine Paris με υπογραφή Cinobo και ιδιοκτησία Χατζηιωάννου

Το καλό νέο είναι ότι την Παρασκευή, στις 10 Μαΐου μετά από απουσία κάποιων χρόνων ανοίγει εκ νέου, ανακαινισμένος ο κινηματογράφος Cine Paris στην Πλάκα, επί της οδού Κυδαθηναίων.

Το κτίριο, πλέον, ανήκει στον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου, ωστόσο η μίσθωση και η όλη ανακαίνιση του χώρου έγινε από την ομάδα του Cinobo, η οποία άνοιξε το χειμώνα και τον κινηματογράφο Όπερα στην Ακαδημίας, μετά από χρόνια.

Η Δάφνη Μπεχτσή και ο Στέλιος Χατζηιωάννου στα πρόσφατα βραβεία επιχειρηματικότητας

Σύμφωνα με την CEO του Cinobo Δάφνη Μπεχτσή, το σινεμά θα λειτουργήσει όσο ο καιρός θα παραμείνει καλός, ενώ σε σχέση με τη λίστα των ταινιών που θα παίζει, αυτή θα είναι ένας συνδυασμός παλιών ασπρόμαυρων φιλμ και πιο σύγχρονων επιτυχιών.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu