"Πρόκειται για νομικό ζήτημα που αφορά ιδιωτικές εταιρείες και άτομα, καθώς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ"
Η κυβέρνηση του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι δήλωσε ότι η έρευνα των ΗΠΑ για τον Γκαουτάμ Αντάνι αφορά ιδιώτες, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αποστασιοποιηθεί από την αντιπαράθεση, παρατηρεί το Bloomberg.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενημέρωσαν την Ινδία για την έρευνα δωροδοκίας του δισεκατομμυριούχου, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Ραντχίρ Τζαϊσουάλ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ινδίας.
«Πρόκειται για νομικό ζήτημα που αφορά ιδιωτικές εταιρείες και άτομα, καθώς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ», δήλωσε. «Δεν έχουμε λάβει κανένα αίτημα για αυτή την υπόθεση από την πλευρά των ΗΠΑ». Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν έχει επιδώσει καμία κλήτευση στον Αντάνι μέσω της Ύπατης Αρμοστείας της Ινδίας στην Ουάσιγκτον, όπως απαιτεί η νομική διαδικασία, ανέφερε ο Τζαϊσουάλ.
Ο μεγιστάνας των υποδομών κατηγορήθηκε την περασμένη εβδομάδα από Αμερικανούς εισαγγελείς ότι φέρεται να υποσχέθηκε την καταβολή 250 εκατομμυρίων δολαρίων σε δωροδοκίες σε Ινδούς αξιωματούχους για την εξασφάλιση συμβολαίων παροχής ενέργειας στη Νότια Ασία. Ο ιδρυτής του ομίλου εταιρειών που δραστηριοποιείται σε τομείς όπως λιμάνια και ενέργεια θεωρείται στενός σύμμαχος του πρωθυπουργού. Οι Ινδοί βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει έρευνα για τον επιχειρηματία και έχουν διακόψει τις διαδικασίες στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, ζητώντας συζητήσεις για τις κατηγορίες.
Αναφορικά με τις κατηγορίες δωροδοκίας του Αντάνι, εκπρόσωπος του κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα του Μόντι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στους δημοσιογράφους: «Είναι ευθύνη της εταιρείας να δώσει διευκρινίσεις και να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Ο νόμος θα ακολουθήσει τη δική του πορεία». Οι σύμμαχοι του Μόντι έχουν ως επί το πλείστον αποφύγει να σχολιάσουν τις κατηγορίες των ΗΠΑ, κάτι που αποτελεί ένδειξη της πολιτικής υποστήριξης που απολαμβάνει ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας, καταλήγει το Bloomberg.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Metron Analysis: Το 79% κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, το 76% βλέπει πρόβλημα με τους θεσμούς
- BBC: Το ζεύγος Μακρόν θα προσκομίσει στοιχεία για να αποδείξει ότι η Μπριζίτ είναι γυναίκα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με καταλύτες τα επιτόκια από BoE και Fed
- Viohalco: Διπλασίασε τα καθαρά κέρδη στα 177 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χωρίς Μυλωνάκη, «Φραπέ», «Χασάπη», Σεμερτζίδου η λίστα των μαρτύρων στην εξεταστική…
- Οριστικοποιήθηκε για την Τρίτη το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν
- Τραμπ – Στάρμερ: «Η μεγαλύτερη tech συμφωνία στη βρετανική ιστορία, ύψους 42 δισ. δολαρίων»
- Lavipharm: Αύξηση 5,7% στις πωλήσεις το α΄εξάμηνο, μειωμένα τα κέρδη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις