Για εξονυχιστικούς ελέγχους στο νησί κάνει λόγο ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Στο στόχαστρο και όσοι προέβησαν σε νομιμοποιήσεις έπειτα από πορίσματα των ελεγκτών
Σε δήλωση προέβη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, με αφορμή το περιστατικό στη Μύκονο, όπου συνελήφθησαν δύο άτομα (και αναζητείται ένα τρίτο), επειδή παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τις κινήσεις των κλιμακίων του ΥΠΕΝ και των αξιωματούχων της ελληνικής αστυνομίας στους ελέγχους που διενεργούσαν για την αυθαίρετη δόμηση στο νησί.
Όπως τονίζει ο κ. Σκυλακάκης, οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτο ρυθμό, ενώ θα είναι εξονυχιστικοί σε όσους έκαναν παράνομη υπαγωγή για να γλυτώσουν τις συνέπειες του νόμου.
Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει ως εξής:
«Η παρακολούθηση και καταγραφή των επιθεωρητών περιβάλλοντος και η ενημέρωση τρίτων για τις κινήσεις τους, αποδεικνύει ότι “η αυθαιρεσία της βουλιμίας” στη Μύκονο είναι οργανωμένη και αδίστακτη. Κάνουν λάθος, όμως, να νομίζουν ότι μπορούν να περιφρονούν τους νόμους.
Η αυθαιρεσία στη Μύκονο θα ελεγχθεί, ιδίως αυτή που αφορά όλους όσοι λάμβαναν μηνύματα για τους ελέγχους των επιθεωρητών περιβάλλοντος και όχι μόνο.
Ταυτόχρονα, δεδομένου ότι παρατηρείται ένα κύμα πιθανώς παράνομων υπαγωγών των αυθαιρέτων που έχουμε, ήδη, εντοπίσει, να γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι έχει, ήδη, ετοιμαστεί και πρόκειται να ψηφιστεί διάταξη, με την οποία ο έλεγχος αυτών των νομιμοποιήσεων αυθαιρέτων θα υπάρχει ως συντρέχουσα αρμοδιότητα και κεντρικά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Και οι συγκεκριμένοι που ελέγχθηκαν από τους επιθεωρητές και στη συνέχεια έκαναν παράνομη υπαγωγή για να γλυτώσουν τις συνέπειες του νόμου, θα υποστούν εξονυχιστικούς ελέγχους των διαδικασιών νομιμοποίησης, με βάση όλα τα πραγματικά περιστατικά που μπορεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να διαπιστώσει (π.χ. δορυφορικές φωτογραφίες του 2011)».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η επόμενη ημέρα του τεχνολογικού sell-off: Οι τρεις παράγοντες που θα κρίνουν την ανάκαμψη
- Fitch: Δεν αναβάθμισε την Ελλάδα – Οι αδυναμίες που επισημαίνει ο οίκος
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το ν. 3556/2007, όπως ισχύει
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 100% θυγατρικών εταιρειών
- Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες, κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές
- Telegraph: Το Ιράν ζητά S-400 από τον Πούτιν – Η μυστική επιστολή και το σχέδιο στρατιωτικής θωράκισης της Τεχεράνης
- ΣΕΤΕ: «Όχι» στη νέα αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων στο 1% – Αδικαιολόγητη η πρόσθετη επιβάρυνση
- Αιφνιδιαστική ακύρωση από Τραμπ: Στον «πάγο» η επιτροπή των ισχυρών της τεχνολογίας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









