Η εταιρεία θεωρείται βασική ελπίδα για τις φιλοδοξίες του Πεκίνου να ενισχύσει την εγχώρια βιομηχανία ημιαγωγών και να φτάσει τους ανταγωνιστές της από Ταϊβάν και Κορέα
Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ της Κίνας, η εταιρεία SMIC, ανακοίνωσε πτώση 80% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου, καθώς η ύφεση στην παγκόσμια ζήτηση έπληξε με τον χειρότερο τρόπο τα χυτήρια της.
Πρόκειται για πτώση μεγαλύτερη και το 64% που σημειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας.
Ακολουθούν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της SMIC σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις συναίνεσης της LSEG:
Έσοδα: 1,621 δισ. δολάρια, έναντι 1,625 δισ. δολαρίων που αναμένονταν
Καθαρά κέρδη: 93,98 εκατ. δολάρια, έναντι 165,1 εκατ. δολαρίων που αναμένονταν
Η SMIC, ή Semiconductor Manufacturing International Co., κατέγραψε έσοδα ύψους 1,62 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του έτους, μειωμένα κατά 15% σε ετήσια βάση. Τα καθαρά κέρδη για την εν λόγω περίοδο ήταν 93,98 εκατ. δολάρια, πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για 165,1 εκατ. δολάρια.
Η SMIC είναι το μεγαλύτερο χυτήριο της Κίνας, κατασκευάζοντας τσιπ ημιαγωγών που σχεδιάζουν άλλες εταιρείες. Η εταιρεία θεωρείται βασική ελπίδα για τις φιλοδοξίες του Πεκίνου να ενισχύσει την εγχώρια βιομηχανία ημιαγωγών και να φτάσει τους ανταγωνιστές της, όπως η TSMC της Ταϊβάν και η Samsung της Νότιας Κορέας – ακόμη και όταν οι ΗΠΑ συνεχίζουν να περιορίζουν την τεχνολογία και τις εξαγωγές τσιπ της Κίνας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Metlen: Νέα βουτιά σε Αθήνα σταθεροποίηση σε Λονδίνο μετά τη «Black Friday»
- Κέρδη για την Ευρώπη, ράλι για Μιλάνο
- Οδηγός Eurostat για πληθωρισμό: Στατιστικά για αρχάριους (και υπουργούς)
- «Γαλάζια» κοσμοσυρροή στην πίτα του Κωστή στο VIP Lounge του ΟΑΚΑ (VIDEO)
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ζητά περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία από Λαγκάρντ
- Οι 44 της νέας Επιτροπή Διεύρυνσης και Συμπαράταξης του ΠΑΣΟΚ
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Σοβαρά προβλήματα η Novo Nordisk με την καμπάνια του χαπιού αδυνατίσματος στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








