Οικονομία

Σόιμπλε: Μέσα Δεκεμβρίου η συζήτηση για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα

Το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων για την Ελλάδα περιέγραψε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε. Όπως είπε, πρώτα θα πρέπει να διαπιστωθεί εάν η Αθήνα έχει εκπληρώσει τους όρους για την εκταμίευση της τελικής δόσης και μετά, στο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, θα συζητηθεί η επόμενη ημέρα και η υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις προληπτική πιστωτική γραμμή.

«Προς το παρόν, η τρόικα και η Ελλάδα πρέπει να καθορίσουν αν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τους όρους για την εκταμίευση της τελικής δόσης από το πακέτο διάσωσης» δήλωσε ο Σόιμπλε στο γερμανικό δημόσιο κανάλι ARD.

«Έπειτα θα πρέπει να δούμε τι είναι απαραίτητο για τον επόμενο χρόνο μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από ό,τι θεωρούσαμε πριν από δύο χρόνια, αλλά χρειάζεται την υποστήριξη στις αγορές, επομένως το σκεπτικό είναι με όρους μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής, συνοδευόμενη από συγκεκριμένες προϋποθέσεις» σημείωσε ο Σόιμπλε.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν το ζήτημα στο Eurogroup στις Βρυξέλλες τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, πρόσθεσε.

Οικονομία

close menu