Κύμα θεάσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχουν προκαλέσει προβλήματα στην ευρωπαϊκή πολιτική αεροπορία
Η Σουηδία θα επενδύσει 3,5 δισεκατομμύρια κορώνες (470 εκατ. δολάρια) σε περισσότερα συστήματα κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ανακοίνωσε σήμερα 10/10, ο υπουργός Άμυνάς της, επικαλούμενος αυξανόμενη απειλή λόγω παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου.
«Πρόσφατες παραβιάσεις και θεάσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών υπενθυμίζουν ότι οι απειλές από τον αέρα αποτελούν όλο και μεγαλύτερο μέρος των σύγχρονων πολεμικών επιχειρήσεων. Πρέπει να αμυνθούμε εναντίον αυτού», έγραψε στο X ο υπουργός Άμυνας, Πολ Τζόνσον.
Η σκανδικαβική χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ, θα αποκτήσει συστήματα για την κατάρριψη μη επανδρωμένων αεροσκαφών, θα αναπτύξει μη επανδρωμένα καταδιωκτικά αεροσκάφη σε αεροπορικές βάσεις και θα εγκαταστήσει συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, μεταξύ άλλων μέτρων, πρόσθεσε ο υπουργός.
Ένα κύμα θεάσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχουν προκαλέσει προβλήματα στην ευρωπαϊκή πολιτική αεροπορία, δημιουργώντας ανησυχίες για υβριδικές επιθέσεις με στόχο συμμάχους της Ουκρανίας στην Ευρώπη. Η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι έχει ανάμιξη στα επεισόδια αυτά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Γερμανός»: Μικρή κάμψη τζίρου, αλλά ισχυρή άνοδος κερδοφορίας το 2025 – Διανομή €22,996 εκατ. προς ΟΤΕ
- Ενίσχυση 17,5 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ σε επιχειρήσεις για την πυρηνική ενέργεια
- Επίσημη είσοδος της Ελλάδας στην αμερικανική πρωτοβουλία Pax Silica
- Το Μάννα Τσατσαρωνάκη: Σπάει ο ελαιώνας από την αρτοποιία – Οι λόγοι, οι στόχοι και τα αναμενόμενα οφέλη
- Στη Βουλή η νέα ρύθμιση που φέρνει μεγάλες ελαφρύνσεις για χιλιάδες δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη
- Η επαρχία γίνεται ο «καλύτερος πελάτης» του λιανεμπορίου
- Η Κολομβία 1 – 0 το Κονγκό και πέρασε στους “32”
- Πτώση 6% για τη μετοχή της FedEx λόγω συρρίκνωσης των περιθωρίων κέρδους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








