Ανακοίνωσε κέρδη 86 σεντς ανά μετοχή έναντι εκτίμησης για 81 σεντς ανά μετοχή
Θετικές επιδόσεις στο α’ τρίμηνο πέτυχε η Coca-Cola, με τα κέρδη και τα έσοδά της να ξεπερνούν τις προβλέψεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ανακοίνωσε κέρδη 86 σεντς ανά μετοχή έναντι εκτίμησης για 81 σεντς/μτχ ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 12,47 δισ. δολάρια με άνοδο 12%, υψηλότερα από τις προσδοκίες των οικονομολόγων για 12,24 δισ. δολάρια.
Για ολόκληρο το έτος, η Coca-Cola αναβάθμισε το guidance της και προβλέπει πλέον συγκρίσιμη αύξηση κερδών ανά μετοχή κατά 8% έως 9%, από 7% έως 8% προηγουμένως.
Παράλληλα, επιβεβαίωσε το πρότερο forecast της για οργανική αύξηση εσόδων κατά 4% έως 5%, με τη μετοχή να σκαρφαλώνει 2,41% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.
Η τριμηνιαία εικόνα της δείχνει ότι οι προσπάθειες της Coca-Cola να κερδίσει τους καταναλωτές με πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις όπως η Zero ή η Light αποδίδουν.
Τα μικρότερα μπουκάλια και κουτάκια στηρίζουν στην ανάπτυξη, καθώς οι καταναλωτές προσέχουν τις δαπάνες τους εν μέσω ράλι τιμών ενέργειας λόγω του πολέμου με το Ιράν.
Η μεγαλύτερη εταιρεία ποτών στον κόσμο υφίσταται επίσης αλλαγή ηγεσίας. Ο Χενρίκε Μπράουν ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος στα τέλη Μαρτίου μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες στην εταιρεία, αντικαθιστώντας τον Τζέιμς Κουίνσι, ο οποίος ήταν στο τιμόνι για εννέα χρόνια ενώ θεωρείται γνώστης του πολύπλοκου συστήματος εμφιάλωσης και διανομής.
«Είχαμε ένα δυνατό ξεκίνημα για το έτος. Η απόδοσή μας αυτό το τρίμηνο αντικατοπτρίζει την ακλόνητη προσοχή μας στο να παραμένουμε κοντά στον καταναλωτή, να δρούμε έγκαιρα και να διαχειριζόμαστε την πολυπλοκότητα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε καθώς πλοηγούμαστε σε ένα δυναμικό περιβάλλον» υπογράμμισε ο CEO.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Safe Bulkers, Inc. - Οικονομική κατάσταση Safe Bulkers, Inc. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- ΟΝΥΞ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με «καύσιμο» εταιρικά αποτελέσματα και πτώση του πετρελαίου
- Visa: Προχωράει σε 2.600 απολύσεις και επιταχύνει τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
- Η FIFA ανοίγει την πόρτα σε επενδυτές μέσω νέας εταιρείας αξίας 20 δισ. δολαρίων, στα «κάγκελα» η UEFA
- ElvalHalcor: Ο Νίκος Καλλέργης νέος επικεφαλής Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων
- VIOHALCO SA/NV - Οικονομικά αποτελέσματα Α’ εξαμήνου 2026 της ElvalHalcor, θυγατρικής της Viohalco
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








