Η Uniko είναι μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που παρέχει υπηρεσίες μεσίτη
Σε νέα αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών προχώρησαν οι μέτοχοι της εταιρείας UNIKO. Η εταιρεία αυτή συστάθηκε από την Εθνική Τράπεζα και την Qualco για να παρέχει υπηρεσίες μεσίτη σε ψηφιακή μορφή. Οι δύο μέτοχοι από τη σύστασή της στις αρχές του 2024 έχουν καταβάλει 12,825 εκατ. ευρώ, ποσό που καθόλου ευκαταφρόνητο για μία ψηφιακή πλατφόρμα με αρχικό αντικείμενο τη μεσιτεία ακινήτων.
Η UNIKO ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2024 με αρχικό κεφάλαιο μόλις 25.000 ευρώ, ωστόσο μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο πραγματοποίησε τρεις αλλεπάλληλες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου:
- €3.000.000 τον Σεπτέμβριο του 2024
- €2.800.000 τον Δεκέμβριο του 2024
- €7.000.000 τον Απρίλιο του 2025
Οι επιτελείς της εταιρείας είχαν δηλώσει τον περασμέμνο Απρίλιο ότι εντός της πλατφόρμας θα τεθούν προς διαχείριση 3.000 ακίνητα ενώ τον ΙΟύνιο οι ίδοι δήλωσαν ότι έχουν τεθεί 1.000 ακίνητα.
Η πλατφόρμα ξεκίνησε με την καταχώρηση ακινήτων από την Εθνική Τράπεζα και την Qualco ενώ μέχρι τέλος Ιουνίου είχαν καταχωρηθεί περίπου 1.100 ακίνητα. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της επιχείρισης στόχος είναι έως το τέλος του 2025 ο αριθμός των ακινήτων που θα καταχωρηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα να ανήλθει σε 3.000 ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων συνεργαζόμενων μεσιτών και ιδιωτών.
Οι χρεώσεις της εταιρείας και τα σχέδιά για διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών είχαν αναφερθεί από στελέχη της εταιρείας σε πρόσφατη παρουσίαση. Στην ίδια παρουσίαση τα στελέχη δεν είχαν απαντήσει για το ποσό της επένδυσης στην πλατφόρμα, αλλά αυτό απαντήθηκε σήμερα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η AI μπαίνει στο ράφι: Από τα σαμπουάν μέχρι τα μπισκότα, η τεχνητή νοημοσύνη ξαναγράφει τη συνταγή της κατανάλωσης
- Οριακές απώλειες για το ευρώ και κέρδη για το δολάριο στην αγορά συναλλάγματος
- Μεγάλο deal 1,5 δισ. δολαρίων στην ογκολογία με εξαγορά της Myricx Bio από τη Novartis
- Παπασταύρου: Ριζική μεταρρύθμιση για τη διαχείριση του νερού με τη συνδρομή ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
- Σε επίπεδα ρεκόρ ο Stoxx 600 στην εκκίνηση της εβδομάδας
- ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Α.Μ.Ε. 07 – 07 – 2026
- Μουντιάλ 2026: Θύελλα για την αναστολή της τιμωρίας του Μπαλογκάν
- Η CVC συγκέντρωσε 3 δισεκατομμύρια ευρώ για το νέο της fund στην Ευρώπη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








