Η αρχική άδεια είχε χορηγηθεί το 2021 με ισχύ 300 MW
Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) ενέκρινε την αύξηση της ισχύος της άδειας εκπροσώπησης παραγωγών ΑΠΕ της GREEN ENERGY AGGREGATOR SERVICES Α.Ε. (GEARS) από 300 MW σε 2.000 MW, τροποποιώντας την άδεια με κωδικό ΑΔ-04470. Η απόφαση (Ε-237/2025) ελήφθη στη συνεδρίαση του Κλάδου Ενέργειας στις 30 Οκτωβρίου 2025.
Σύμφωνα με το σκεπτικό, η GEARS υπέβαλε αίτηση τροποποίησης στις 29 Μαΐου 2025, κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο, ενώ η ΡΑΑΕΥ ανάρτησε περίληψη της αίτησης στην ιστοσελίδα της στις 26 Ιουνίου 2025. Ενστάσεις δεν υποβλήθηκαν εντός της 15ήμερης προθεσμίας.
Η τροποποίηση εδράζεται στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την εκπροσώπηση παραγωγών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ακολουθεί τη διαδικασία που προβλέπεται για τη χορήγηση, τροποποίηση και ανάκληση σχετικών αδειών. Η αρχική άδεια είχε χορηγηθεί το 2021 με ισχύ 300 MW.
Με τη νέα ρύθμιση, ο πίνακας στοιχείων της άδειας ορίζει ισχύ 2.000 MW και διάρκεια είκοσι (20) έτη, έως τις 16 Απριλίου 2041. Κατά τα λοιπά, παραμένουν σε ισχύ οι όροι της άδειας
Σε επίπεδο αγοράς, η αύξηση του ορίου άδειας στο 2 GW ανεβάζει θεαματικά το μέγιστο χαρτοφυλάκιο που μπορεί να εκπροσωπήσει η GEARS ως φορέας εκπροσώπησης παραγωγών ΑΠΕ.
Η ΡΑΑΕΥ υπενθυμίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσβάλουν την απόφαση με ενδικοφανή προσφυγή εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, ενώ η ισχύς της άδειας παραμένει 20ετής με καταληκτική ημερομηνία 16.04.2041
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Y/KNOT Invest: Πλήρης κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου, άντλησε 22,78 εκατ. ευρώ
- Σάντσεθ: «Καμία ανησυχία» για τα σενάρια αποβολής της Ισπανίας από το ΝΑΤΟ
- Χρηματιστήριο: Συνέχισε πτωτικά (-0,66%) και έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες 3,86%
- Volkswagen: Το νέο full hybrid σύστημα για Golf και T-Roc
- ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- PHOENIX VEGA MEZZ PLC - Επικαιροποιημένο Οικονομικό Ημερολόγιο 2026 για την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων
- DIMAND Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Μείωση ονομαστικής αξίας της ΕΛ. Δ. ΜΟΥΖΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.Μ. & Ε.
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








