«Τώρα έχουμε κυβέρνηση Εργατικών, της οποίας προτεραιότητα είναι η δημιουργία πλούτου», ανέφερε ειδικότερα σε συνέντευξή του στο CNBC
Επενδύσεις από τις μεγαλύτερες τράπεζες και τους κολοσσούς της τεχνολογίας της Αμερικής επιδιώκει να προσελκύσει η Βρετανία, καθώς προσπαθεί να δώσει ώθηση στην «λιμνάζουσα» οικονομίας της, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Κιρ Στάρμερ.
«Τώρα έχουμε κυβέρνηση Εργατικών, της οποίας προτεραιότητα είναι η δημιουργία πλούτου», ανέφερε ειδικότερα σε συνέντευξή του στο CNBC.
Ο νεοδιορισθείς πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «Είμαστε ένα Εργατικό Κόμμα που τάσσεται υπέρ των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων».
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Νέα Υόρκη εν μέσω της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Στάρμερ συναντήθηκε με ηγέτες σημαντικών ιδρυμάτων όπως της Bank of America, Citi Bank, BlackRock, Microsoft και Blackstone.
Η Blackstone δεσμεύθηκε να επενδύσει 13 δισ. στην κατασκευή data center στη βορειοανατολική Αγγλία. Η επένδυση αποσκοπεί στη δημιουργία 4.000 θέσεων εργασίας αλλά και να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης για να τροφοδοτήσει την αυξανόμενη ζήτηση για τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.
Ο Στάρμερ δήλωσε ακόμη, ότι οι κλάδοι στους οποίους επικεντρώνεται ιδιαίτερα για την προσέλκυση επενδύσεων περιλαμβάνουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την τεχνητή νοημοσύνη και τις βιοεπιστήμες, ενώ ετοιμάζεται να υποβάλλει τον προϋπολογισμό Οκτωβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Bally’s Intralot: «Πράσινο φως» για αύξηση κεφαλαίου έως €135 εκατ. και αλλαγές στο Δ.Σ.
- Star Bulk: Στο 11,69% η Famatown και στο 5,39% η Danaos μετά την εισαγωγή στην Euronext Athens
- ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση των εταιρειών της ABO Energy στην Πολωνία
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Ιστορικός τζίρος 4,260 δισ. ευρώ στο μεγάλο rebalancing. Στο -0,99% ο Γενικός Δείκτης
- Σουηδία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε η Μαγκνταλένα Άντερσον
- Φωτιά στο Στρυμωνικό Σερρών – Σηκώθηκαν δύο εναέρια
- Ο Μακρόν ζητά από την Κομισιόν ταχύτερη αποθήκευση φυσικού αερίου
- Το Ταμείο Πλούτου της Τουρκίας μπήκε στο Χρηματιστήριο για να ανακόψει το sell-off
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








