Το γιεν αποδυναμώθηκε ελαφρώς στα 155,76, μετά από πτώση 0,6% την Τετάρτη
Το δολάριο διατήρησε τα κέρδη του έναντι των κύριων νομισμάτων την Πέμπτη, καθώς οι αγορές προετοιμάζονταν για τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών στη Βρετανία, την Ευρώπη και την Ιαπωνία.
Η στερλίνα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα μετά την απροσδόκητη πτώση του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία ενίσχυσε τα επιχειρήματα υπέρ της μείωσης των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας.
Το γιεν μείωσε τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας ξεκίνησε μια διήμερη συνεδρίαση που αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων σε επίπεδα τριάντα ετών.
Το δολάριο δέχτηκε με ψυχραιμία τα σχόλια του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι ο επόμενος επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα πιστεύει σε «πολύ» χαμηλότερα επιτόκια.
«Θα υπάρξει μια γενική ενίσχυση του δολαρίου», δήλωσε ο Ray Attrill, επικεφαλής της στρατηγικής συναλλάγματος στην National Australia Bank.
Τα εκπληκτικά χαμηλά στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο στην προηγούμενη συνεδρίαση «έχουν σφραγίσει την απόφαση για μείωση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας αργότερα σήμερα».
Ο δείκτης του δολαρίου, ο οποίος μετρά την αξία του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του γιεν και του ευρώ, παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στα 98,416, μετά από άνοδο 0,2% στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Το γιεν αποδυναμώθηκε ελαφρώς στα 155,76, μετά από πτώση 0,6% την Τετάρτη.
Το ευρώ παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στα 1,1739 δολάρια, ενώ η στερλίνα παρέμεινε επίσης σταθερή στα 1,3367 δολάρια μετά από πτώση 0,4% την προηγούμενη ημέρα.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επιτοκίων έχουν αποτιμήσει σχεδόν 100% πιθανότητα μείωσης του επιτοκίου κατά ένα τέταρτο του σημείου από την Τράπεζα της Αγγλίας την Πέμπτη, μετά τα εκπληκτικά αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Νοεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά και να δείξει μικρή διάθεση για μειώσεις στο εγγύς μέλλον, όταν θα συνεδριάσει την Πέμπτη.
Στην Ασία, η Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αυξήσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια από 0,5% σε 0,75% σε μια διήμερη συνεδρίαση που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, καθώς το υψηλό κόστος των τροφίμων διατηρεί τον πληθωρισμό πάνω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γκουτέρες: Διευρυμένη συνάντηση 5+1 για το Κυπριακό – Χριστοδουλίδης: Δεν ξεκινάμε από το μηδέν
- Capital Clean Energy Carriers: Άνοδος εσόδων 8% στο β’ τρίμηνο – Μέρισμα 0,15 δολάρια ανά μετοχή
- Pollen Street Capital: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Hipoges – Υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία άνω των 55 δισ. ευρώ
- Συναγερμός στις αμερικανικές βάσεις: Τα βίντεο των στρατιωτών «δίνουν στόχο» στο Ιράν
- Πληρώνονται τα επιδόματα Ιουλίου από τον ΟΠΕΚΑ σε πάνω από ένα εκατομμύριο δικαιούχους
- Πάνω από 1.000 εκπαιδευτικοί στην εποχή της ΑΙ με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς
- Μάχη με τις φλόγες και τον χρόνο σε Γαλλία και Ισπανία
- Rheinmetall: Άλμα 70% στα έσοδα και κέρδη πάνω από τις προβλέψεις στο β’ τρίμηνο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







