Πολιτική

Σταύρος Κελέτσης: Πλήρωσα το ότι δεν ψήφισα τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών – Μαξίμου: Ήσουν αναποτελεσματικός

Ο πρώην υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρεται μάλιστα και σε συγκεκριμένη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, στις 16 Ιανουαρίου

Τη θέση που πήρε να μην ψηφίσει το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δείχνει ως αιτία για την απομάκρυνσή του από το κυβερνητικό σχήμα με τον σημερινό ανασχηματισμό ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κελέτσης.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ ευχαριστεί τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, αλλά συμπληρώνει ότι λυπάται που δεν ικανοποίησε την επιθυμία του να ψηφίσει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου”.

Ο πρώην υφυπουργός αναφέρεται μάλιστα και σε συγκεκριμένη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, στις 16 Ιανουαρίου όπως γράφει, κατά την οποία του είχε εξηγήσει ότι ο συγκεκριμένος νόμος “αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ”.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

“Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του να με τοποθετήσει στην πρώτη Κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2023, στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτούς τους 10 μήνες όλη η ομάδα καταθέσαμε εδώ στο Υπουργείο όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προωθήσουμε το κυβερνητικό έργο.

Προσωπικά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο Πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24, γιατί όπως του εξήγησα αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ.

Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου. Και τις αποδέχθηκα. Εύχομαι από ψυχής στο νέο κυβερνητικό σχήμα να πετύχει στο στόχο της Ανάπτυξης και της προόδου της χώρας! Πάνω από όλους και όλα η Ελλάδα μας!”.

Μαξίμου: Ήσουν αναποτελεσματικός

Η αποτελεσματικότητα και όχι η απουσία του από την ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ήταν, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο λόγος για την απομάκρυνση του Σταύρου Κελέτση από το κυβερνητικό σχήμα.

Πηγές του Μαξίμου τονίζουν ότι το επιχείρημα του Σταύρου Κελέτση καταρρίπτεται ως αβάσιμο, εμπράκτως από την τοποθέτηση σε θέση υφυπουργών άλλων βουλευτών της ΝΔ που καταψήφισαν το σχετικό νομοσχέδιο, όπως οι Κώστας Καραγκούνης, Κώστας Γκιουλέκας και Στέφανος Γκίκας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu