Πολιτική

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Την παραπομπή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη στη δικαιοσύνη αποφάσισαν ομόφωνα οι βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Αυτό αποφασίστηκε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής και δεδομένου ότι ο Γ. Καρατζαφέρης δεν είχε δηλώσει τις δύο οff shore παρά μόνο σε δύο δηλώσεις πόθεν έσχες.

Οι βουλευτές ζητούν την παραπομπή του Γ. Καρατζαφέρη με τις κατηγορίες της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες και παράνομης συμμετοχής σε off shore.

Παράλληλα, οι βουλευτές της Επιτροπής ζητούν επίσης καταλογισμό από το Ελεγκτικό Συνέδριο των δυο επίμαχων εμβασμάτων που φέρεται να κατέληξαν στην υπεράκτια εταιρεία Catalina Ltd. συμφερόντων του κ. Καρατζαφέρη, ύψους 1,65 εκατ. ευρώ, ως παρανόμως κτηθέντος, ώστε να περιέλθει το ποσό αυτό στο Δημόσιο.

H απόφαση για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη έμοιαζε σχεδόν ειλημμένη, αφού, όπως είχε διαφανεί από το μεσημέρι της Τετάρτης, το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της Βουλής για την «εξαφάνιση» της off shore εταιρίας «Catelina Ltd» από το Πόθεν Έσχες του Γ. Καρατζαφέρη ήταν «καταπέλτης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Catalina Ltd δηλώθηκε στα πόθεν έσχες του δύο φορές το 1994 και μία το 1996 και στη συνέχεια «εξαφανίστηκε».

Η εταιρεία είναι αυτή που δέχθηκε τα δύο επίμαχα εμβάσματα ύψους 1,65 δισ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αντιμετωπίζει κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υποβολή αναληθούς πόθεν έσχες και παράβαση του νόμου για τις offshore.

Τέλος σημειώνεται ότι διερευνώνται και τα υπόλοιπα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία υπολογίζονται περίπου στα 20 εκατ. ευρώ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu