Μετά την πενταετή ποινή φυλάκισης που του επέβαλε γαλλικό δικαστήριο στην υπόθεση της χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας του 2007 από τον Καντάφι
Την πόρτα της φυλακής του Παρισιού αναμένεται να διαβεί αύριο, Τρίτη, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, μετά την πενταετή ποινή φυλάκισης που του επέβαλε γαλλικό δικαστήριο στην υπόθεση της χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας του 2007 από το τότε καθεστώς Καντάφι της Λιβύης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα γαλλικών μέσων ενημέρωσης, το κελί του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος δεν θα έρχεται σε επαφή με άλλους κρατούμενους, θα είναι 11 τετραγωνικά μέτρα, θα έχει ένα παράθυρο και μία τηλεόραση, αλλά ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας δεν θα έχει το δικαίωμα χρήσης κινητού τηλεφώνου.
Το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει έγκλειστος δεν είναι προς το παρόν σαφές, όμως από τη στιγμή του εγκλεισμού του και μετά έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτημα έκτισης της ποινής του κατ οίκον, φορώντας το λεγόμενο ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
Είναι πάντως σαφές ότι ο Νικολά Σαρκοζί δεν θα είναι ένας φυλακισμένος όπως όλοι οι άλλοι, αφού ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε μαζί του την περασμένη Παρασκευή, ενώ ο προσκείμενος στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα υπουργός Δικαιοσύνης Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε ότι προτίθεται να τον επισκεφθεί στη φυλακή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δέκα υποψήφιοι νέοι οικονομολόγοι για το βραβείο της ΕΚΤ και μια ελληνίδα ανάμεσά τους
- Διεκόπη για τις 2 Ιουλίου η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη
- Στα ύψη η τηλεθέαση για το ιστορικό πρωτάθλημα των Νιου Γιορκ Νικς
- ΕΛΣΤΑΤ: Κάτω από τις 66.000 οι γεννήσεις στην Ελλάδα το 2025, με μείωση 4,2%
- Πάνω από 23 εκατομμύρια επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια το πρώτο πεντάμηνο
- Αγγλικό fast track στο Μουντιάλ με άρωμα Αμερικής για να μείνουν οι παίκτες σε εγρήγορση
- Ανασυγκρότηση Δ.Σ. Τράπεζας Χανίων και ανανέωση θητείας του προέδρου Μ. Μαρακάκη
- Τα ψιλά γράμματα του πλαφόν στο κόστος εξυπηρέτησης των νέων καταναλωτικών δανείων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








