Τον Μπάιντεν υποδέχθηκε κατά την αποβίβασή του το πρωί από το αεροπλάνο στο Παρίσι ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ξεκινάει σήμερα επίσκεψη στη Γαλλία, όπου θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απόβασης των συμμάχων στη Νορμανδία, στις 6 Ιουνίου 1944, που οργανώνει ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν με την επιθυμία να διατρανώσει την ενότητα των ηγετών της Δύσης με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Τον Μπάιντεν υποδέχθηκε κατά την αποβίβασή του το πρωί από το αεροπλάνο στο Παρίσι ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ. Ο Μπάιντεν θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη, στις νορμαδικές ακτές (βορειοδυτική Γαλλία) για την 80ή επέτειο της D-Day, όπου θα συναντήσει τον βασιλιά Κάρολο Γ’, τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, αλλά και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ακολούθως θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Γαλλία.
Ο Μπάιντεν αναμένεται να μιλήσει στις επίσημες τελετές στις παραλίες Ούτα και Όμαχα Μπιτς όπου αποβιβάστηκαν “73.000 γενναίοι Αμερικανοί” για να “ανοίξουν τον δρόμο στην απελευθέρωση της Γαλλίας και της Ευρώπης”, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.
Στο περιθώριο του προγράμματος αυτού, θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του για να δει “πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε την υποστήριξή μας”, πρόσθεσε. Συζητήσεις μεταξύ των δύο ανδρών προβλέπονται επίσης κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών στην Ιταλία, από τις 13-15 Ιουνίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Alpha Bank: Επιτυχής τιμολόγηση 6ετούς Πράσινου ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 600 εκατ. ευρώ
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Σαράντης: Διανέμει καθαρό μέρισμα 0,3753 ευρώ ανά μετοχή
- Υ/ΚΝΟΤ: Από 29 Απριλίου σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Eurobank: Η ΓΣ ενέκρινε την διανομή μερίσματος και πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών
- CNL Capital: Στα 248.004 ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








