Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα σήμερα το μεσημέρι, θα συνοδεύεται και από τον πρόεδρο του Euroworking group, Thomas Wieser ενώ παρόντες στις επαφές θα είναι τόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.
Στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι με τη σημερινή επίσκεψη του Dijsselbloem αρχίζει επί της ουσίας και η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Σημειώνεται ότι χθες ο Dijsselbloem προειδοποίησε ότι εάν η νέα κυβέρνηση επιμείνει και τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις τότε μπορεί να εκτροχιαστούν οι μεταρρυθμίσεις και να καθυστερήσει η ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.
«Με κάθε ειλικρίνεια, εάν προσθέσει κανείς όλες τις υποσχέσεις (που έγιναν στην προεκλογική εκστρατεία), ο ελληνικός προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί πολύ σύντομα», τόνισε ο Dijsselbloem, ο οποίος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις της Αθήνας για την ελάφρυνση του χρέους.
«Αυτό που είναι πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι απλά να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει.
Εάν γίνουν μεγαλύτερες κρατικές δαπάνες, που θα μετατρέψουν το δημοσιονομικό πλεόνασμα σε έλλειμμα, η ελάφρυνση του χρέους δεν θα βοηθήσει.
Η Ελλάδα «τρέφει τη φιλοδοξία» να παραμείνει στην Ευρωζώνη, και το ίδιο θέλουν και οι εταίροι της, υποστήριξε ο Dijsselbloem.
Στις αιτιάσεις αυτές η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να απαντήσει δια ζώσης στον κ. Dijsselbloem.
Σε κάθε περίπτωση η συνάντηση των Τσίπρα – Dijsselbloem στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θα κρατήσει αρκετή ώρα, μια και το κύριο μέρος της διαπραγμάτευσης θα γίνει στο υπουργείο Οικονομικών όπου θα είναι παρόντες οι Γ. Βαρουφάκης, Γ.Δραγασάκης και Thomas Wieser.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΠΕΚ: Μειώθηκε κατά 640.000 βαρέλια ημερησίως η παραγωγή πετρελαίου τον Αύγουστο
- ΕΤΕ: Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν την ανάπτυξη κοντά στο 2% το β΄τρίμηνο
- Γερμανία: Θα μπλοκάρει την πρόσβαση της AfD σε απόρρητο πολεμικό σχέδιο
- Lidl Ελλάς: Επένδυση με κοινωνική απόδοση 3,7 ευρώ για κάθε 1 ευρώ στο CTY Greece
- Campeón Gaming: Νέα Director of Corporate Communications & CSR η Δήμητρα Γουρδούπη
- ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΟΕΔ / ΕΓΕΔ
- ΕΕ – στεγαστική κρίση: Χρειάζονται 7,14 εκατ. επιπλέον κατοικίες έως το 2035, με την Ελλάδα να θέλει 110.000
- Volkswagen: «Βόμβα» 16 δισ. ευρώ για 60.000 απολύσεις και λουκέτα σε εργοστάσια
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








