Διεθνή

Στην Ελλάδα φέρεται να κρύβεται ομογενής που αναζητούν στην Αυστραλία

Πρόκειται για τον ομογενή Τζέημς Νταλαμάγκας (James Dalamangas)

Οι Αρχές της Αυστραλίας με διεθνές αίτημα που δημοσιοποίησαν κάνουν έκκληση για οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός εκ των πλέον καταζητούμενων εγκληματιών στα αστυνομικά χρονικά της χώρας.

Πρόκειται για τον ομογενή Τζέημς Νταλαμάγκας (James Dalamangas) ο οποίος κατηγορείται πως στις 25 Απριλίου του 1999 δολοφόνησε τον επίσης ομογενή Γιώργο Γιαννόπουλο ((George Giannopoulos) σε νυχτερινό κλάμπ στη περιοχή του Σίδνεϊ.

Μάλιστα η Αστυνομία της Αυστραλίας εκτιμά πως ο καταζητούμενος πιθανότατα αμέσως μετά δραπέτευσε καταφεύγοντας στην Ελλάδα όπου και κρύβεται έκτοτε.

Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως συνεργάζεται στενά με τις αντίστοιχες Ελληνικές, καθώς η Αυστραλιανή πλευρά ανησυχεί για τις νομικές συνέπειες που θα έχει η συμπλήρωση 25αετίας από την τέλεση του εγκλήματος με βάση την ελληνική νομοθεσία.

Αναζητώντας οποιοδήποτε πληροφορία θα οδηγήσει στον εντοπισμό του, η Αυστραλία από το 2019 τον έχει επικηρύξει με αμοιβή 200.000 δολάρια.

Ο αξιωματικός Jared Taggard της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας δήλωσε πως «έχει αναπτυχθεί μια στενή σχέση με τις Ελληνικές Υπηρεσίες καθώς οι πληροφορίες μας επιμένουν πως κρύβεται στην Ελλάδα».

Η Αστυνομία της Αυστραλίας έδωσε στη δημοσιότητα, μαζί με φωτογραφία εποχής του καταζητούμενου, σκίτσο για το πως ενδεχομένως θα μοιάζει σήμερα και εξέδωσε εκκλήσεις για οποιαδήποτε πληροφορία για τον εντοπισμό του στα αγγλικά και τα ελληνικά.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu