Νέα ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη, με την αγορά να διασπά ανοδικά τα επίπεδα των 1.000 μονάδων, κινούμενη σε ανοδική τροχιά για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση. Υπερπέδωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ, της Ελλάκτωρ και της Alpha Bank.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.008,03 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,68%.
Είναι το υψηλότερο κλείσιμο μετά τη συνεδρίαση της 9ης Οκτωβρίου, τις 1.025,05 μονάδες.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.012,36 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,12%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 97,87 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,75%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,31%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΔΕΗ (+6,71%), της Ελλάκτωρ (6,12%), της Αlpha Bank (+4,67%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+4,08%), της Τιτάν (+3,84%), της ΕΧΑΕ (+3,81%), της Εθνικής (+3,55%) και της Eurobank (+3,08%).
Αντιθέτως πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ιντραλότ (-1,60%), του ΟΠΑΠ (-1,37%), της Coca Cola HBC (-0,61%), της Τέρνα Ενεργειακή (-0,38%), της Folli Follie (-0,28%) και του ΟΛΠ (-0,14%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+4,92%), των Κατασκευών (+4,18%) , των Τραπεζών (+3,39%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,30%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Ταξιδιών (-1,31%) και των Τροφίμων (-0,60%).
Ανοδικά κινήθηκαν 60 μετοχές, 37 πτωτικά και 20 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Σφακιανάκης +19,52%, Μπουτάρης (κ) +19,35%, ΝΕΛ +17,24%, Pasal +16,49% και Καθημερινή +14,05%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Altec -14,81%, Moda Bango -10,00%, Elinoil -9,78%, Ακρίτας -9,56% και Ικτίνος -7,04%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εταιρεία εκτελωνισμού από το γιο του πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη
- Έκρηξη στην παράλληλη απασχόληση: Πάνω από 3,1 εκατ. δουλειές για 2,8 εκατ. μισθωτούς
- Έργα και ημέρες Metlen (Μυτιληναίος) στην Αχλάδα Φλώρινας με το λιγνίτη και ο περίεργος ρόλος του δημοσίου
- Η κοινότητα της Ουκρανίας ζητά τέλος στον πόλεμο -Πορεία από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα (video)
- Θεοδωρικάκος: Έγκριση 400 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για τη βαριά βιομηχανία και αυτάρκεια στην παραγωγή χαρτιού
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έβγαλαν αντίδραση στους νέους δασμούς Τραμπ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: «Απαλλακτικό» το πόρισμα ΝΔ για Βορίδη και Αυγενάκη – Η αντιπολίτευση ζητά προκαταρκτική
- Y/KNOT Invest: Πώληση της Kiriacoulis France SARL έναντι συμβολικού τιμήματος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





