Στις 31 Οκτωβρίου 2022 θα αναβιώσουν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου όσα έγιναν το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018 όταν η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Νταού Πεντέλης από αμέλεια ενός ηλικιωμένου, κατέβηκε με ορμή στο Μάτι σαρώνοντας ζωές και περιουσίες.
Η δίκη των 21 κατηγορούμενων για την τραγωδία με τους 103 νεκρούς , περισσότερους από 30 σοβαρά τραυματίες και τις τεράστιες καταστροφές προσδιορίστηκε να ξεκινήσει τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες μετά το μοιραίο απόγευμα που η καύση ξερών χόρτων από έναν ιδιώτη εξελίχθηκε και καταγράφηκε ως η πιο φονική πυρκαγιά που έπληξε την χώρα .
Για την υπόθεση διενεργήθηκε, λόγω της σοβαρότητας της, πολύμηνη ανάκριση κατά την διάρκεια της οποίας συλλέχθηκε ογκωδέστατο υλικό, με τον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη να ζητά την αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα για συγκεκριμένους κατηγορούμενους, άποψη που υιοθετήθηκε από τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με βούλευμα που εξέδωσαν. Το θέμα ωστόσο κρίθηκε οριστικά από το Συμβούλιο Εφετών που υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση, εξέδωσε τον περασμένο Ιούνιο βούλευμα που διατάσσει να δικαστούν οι 21 κατηγορούμενοι για πλημμελήματα.
Στους τότε αρμόδιους που θα καθίσουν στο εδώλιο η Δικαιοσύνη χρεώνει ανετοιμότητα, μη άμεση επέμβαση με χρήση κάθε μέσου ,καθυστερημένη κινητοποίηση τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο περιστολής των συνεπειών της μεγάλης φωτιάς με έγκαιρη εκκένωση οικισμών και κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την διάσωση πολιτών σε ανάγκη.
Η δίκη για την τραγωδία αναμένεται ότι θα διαρκέσει επί μακρόν λόγω του αριθμού των κατηγορουμένων, των μαρτύρων , συγγενών θυμάτων που πέθαναν με τρόπο φρικτό ή άλλων που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, αλλά και του όγκου της δικογραφίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταδίκη για 57 αγρότες από την Κρήτη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες υπό το βάρος του παγκόσμιου sell off στην τεχνολογία
- Σήμα εμπιστοσύνης για τα Attica Πολυκαταστήματα: Υπερκάλυψη 3,9 φορές και προσφορές 212 εκατ.ευρώ
- Τραμπ: Το Ιράν παραβίασε «ανόητα» την κατάπαυση του πυρός στα Στενά του Ορμούζ
- ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - Αποφάσεις της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Alpha Τράπεζα Α.Ε. της 26.6.2026
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Τροποποίηση Οικονομικού Ημερολογίου 2026
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πούλησε κτίριο γραφείων στο Χαλάνδρι έναντι 18,95 εκατ. ευρώ
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








